Volkswagen Jetta: plots enorme rookwolk uit de uitlaat

Bouwjaar: 1983

Ik rijd met een jetta van 83 die nog lekker bolt en goed optrekt. Gisteren reed ik na tien km rijden de autobaan op. Na een 5tal kilometer te rijden tegen 120km/u met de temperatuurmeter iets over de helft begint hij plots een beetje te stotteren en laat ik onrome wolken rook achter mij. Ben aan de kant gaan staan en heb de motor kap opengedaan. Na nog geen vijf minuten wachten zonder dat er iets te zien was ben ik terug ingestapt en vertrokken. Tegen 100km/u naar huis gereden en niets gemerkt van rook of haperen. Momenteel heb ik niet veel vertrouwen in mijn wagen. Wie kan mij helpen met een diagnose?

swa11238

Geplaatst door swa11238 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het motoroliepeil niet iets te hoog? het lijkt er op dat er via de caterventilatie olie in de carburateur is gekomen.
Dit geeft veel rook en inhouden.
Haal het luchtfilter er maar eens af en kijk eens hoe vet het daar binnen is.

Hans

swa11238 (0), 18 jaar geleden

Heb mijn olie vorige maand later vervangen en oliepeil is nu inderdaad aan de hoge kant. Indien dit de oorzaak is, zou ik dan niet al eerder met dit probleem te kampen moeten hebben? (buitentemperatuur was wel warm, kan dit ermee te maken hebben?) Zijn er nog andere mogelijkheden?
Alvast bedankt voor je reactie Hans

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zet eerst maar eens de olie goed op peil en dan even afwachten of het dan goed gaat.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.