Volkswagen Polo: instrumentenpaneel storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 51 KW

Dag mensen ik heb hier een polo waarvan de dagteller en klokje elke keer op 0000 springen,ik heb storingen uitgelezen ten eerste motorregelmodule voor multifunctioneel eenheid MFA J 501 sporadic
ten tweede databus aandrijving software versie P1855 control
kan iemand mij uitleggen wat ik hier aan kan doen of moet de software bij de dealer worden geupdate B.V.D

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (5) PRO, 14 jaar geleden

misschien en domme vraag zijn alle zekeringen goed.

groetjes jan.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

goeiemorgen Jan,ik heb de zekeringen gecontroleerd en zijn allemaal goed,nu blijkt dat ook het airbag lampje brandt en weer uitgaat bij de volgende start weer uitblijft en vervolgens weer brand,storing hiervan uitgelezen en het zit hem in de module instrumentenpaneel sporadic kontakt daar zit ergens een slecht kontakt of die module is natuurlijk niet goed.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

stukje verder,instrumentenpaneel even eruit gepakt de bedrading en stekkers gecontroleerd niks aan te zien wat me nu opvalt,,zolang je blijft rijden is er niks aan de hand zodra je contact uitzet en weer aanzet staat alles weer op 0 airbag lampje blijft uit geeft geen storingen meer,nu verdenk ik het contactblokje maar contact uit is toch alles uit of vergis ik me en blijft er ondanks contact uit toch nog ergens spanning opstaan of een of andere spanning backup op het instrumentpaneel

jan T (5) PRO, 14 jaar geleden

ja bij contact uit blijft er spanning op staan om laat maar zeggen het geheugen tevoeden.
als deze spanning weg valt staat alles op nul.

groetjes jan.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nou er is nog wat anders aan de hand,het linker remlicht werkte niet na controle bleek dat er pas een trekhaak onder is gezet nu heb ik de stekker van de trekhaak losgegooid en weer origineel aangesloten en het achterlicht werkt weer en het zoemertje van de lichtverklikker werkt ook niet,dus ik heb nu sterk het vermoeden dat diegene die de trekhaak heeft aangesloten storing heeft veroorzaakt want de eigenaar wist te vermelden dat al deze storingen zijn begonnen nadat er een trekhaak is geplaatst,dus ik denk dat het instrumentenpanneel even naar verotronics in eindhoven moet,en hopen dat er niet meer schade is.

jan T (5) PRO, 14 jaar geleden

ja dat kan een hoop schade veroorzaken.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.