Volkswagen Caddy: Instrumentenpaneel valt weg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Betreft een Caddy bestelwagen, wanneer de auto een tijdje stilgestaan heeft, en je wilt er terug mee wegrijden is het dashbord weggevallen. De tellers werken niet meer, en geen voorgloeilampje brandt. De pinker- en verlichtingsindicatoren werken echter wel nog, ook de verlichting van het dashbord.

Na een tijdje rijden ( wanneer het interieur warm heeft? ) komen de tellers terug. Opmerkelijk is ook dat wanneer de tellers niet werken, de auto bokt onder de 2500/min bij lichte gasstand. Ook lijkt de auto meer te verbruiken, maar verder rijd ze goed. Wanneer de tellers terugzijn, rijdt de auto verder volkomen normaal.

Slechte soldeerverbindingen in het instrumentenpaneel?

alvast bedankt,
Dries

Driesp

Geplaatst door Driesp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Driesp (0), 14 jaar geleden

Niemand een idee?

alvast bedankt,
Dries

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je hem al laten uitlezen en staan er storing(en) opgeslagen?

Driesp (0), 14 jaar geleden

Er is één foutcode aanwezig;

heb de code zelf niet bij me, maar het kwam er op neer dat de indicatie van de gloeibougie's kortsluiting tegen de massa hebben.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan dus zijn dat de gloeibougie's of de aansturing hiervan niet goed meer zijn,dat kan slecht lopende motor verklaren in koude/lauwe toestand,maar dat van de tellerklok is weer iets anders,denk zelf richting instrumentenpaneel defect of de voeding/massa hiervan.

Driesp (0), 14 jaar geleden

Het koud lopen slecht , en het uitvallen van het instrumentenpaneel hangt zeker samen.
De auto doet het nu soms nl. ook als de motor warm heeft. Kan het dat een slecht werkend instrumentenpaneel een storing veroorzaakt ?

alvast bedankt,
Dries

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus de motor gaat alleen slecht lopen op het moment als het instrumentenpaneel wegvalt?

rfbroek (0), 14 jaar geleden

quote: "Opmerkelijk is ook dat wanneer de tellers niet werken, de auto bokt onder de 2500/min bij lichte gasstand."

Ja dus

Driesp (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Dus de motor gaat alleen slecht lopen op het moment als het instrumentenpaneel wegvalt?[/quote]
Inderdaad. Het euvel is het meest merkbaar wanneer je naar een hogere versnelling schakelt, de auto gaat dan "schudden", wanneer je een klein beejte gas bijgeeft is het over.

Driesp (0), 14 jaar geleden

Probleem is (voorlopig) opgelost; heb even het instrumentenpaneel losgehaald, en de fiche zat er erg lossjes op. Deze er terug opgeklikt en alles werkt weer naar behoren. Nu even afwachten of het zo blijft

bedankt iedereen,
Dries

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.