Volkswagen Golf IV: intercooler vervangen golf 4 tdi 150pk ARL

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 150pk ARL

Hallo iedereen,
Ik zat met een zwaar turbolek..de grootste lek is ondertussen al gevonden en vervangen. Maar aan de intercooler zelf hoor ik ook een heel klein lekje..is dit echt dramatisch erg of niet?
Is niet overdreven..Ik kan zelf niet zien van waar het komt..Maar dat is juist het probleem het is een Front mounted intercooler (origineel), en de airco condensor (radiator) zit in de weg..Voor de intercooler te demonteren moet heel het front er daarvoor af?? Of niet? Ik ben er al wat aan begonnen voorbumper en balk zijn er al af en alle bouten van de airco condersor zijn er ook al af maar er komt niet veel beweging in. De airco vloeistof moet er daarvoor toch niet uit hoop ik?
Alvast bedankt :)
Mvg

emile1

Geplaatst door emile1 , lid sinds 10 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

7 Reacties

jan T PRO, 10 jaar geleden

zover ik weet moet je ook het voorfront nar voren zetten.
dan kun je de ven eruit halen en de radiateur dan zou je er bij moeten kunnen.
dus de koelvloeistof loopt wel weg.
de airco kan gevult blijven.

groetjes jan.

emile1, 10 jaar geleden

dus radiator moet er ook uit -_-?
dus eigenlijk moet hij er langs de motorruimte uit? en niet van vooraan uithalen?
en hoe zet je de front naar voren? gewoon eraf halen ofzo?
Alvast bedankt :)
Mvg

jan T PRO, 10 jaar geleden

nou wij zetten er lange bouten in en schuiven het front naar voren maar vor je zelf kun je misschgien net zo goed het geheel weg halen.

groetjes jan.

ricky PRO, 10 jaar geleden

Nou dan is het niet veel werk meer als je bumper en die balk er al af hebt.
Alleen dan nog het hele setje met koelers ophangen ergens aan de motor met tiraps en setje losschroeven van front en dan de motorkapkabel en de stekker van motorkapslot en de beide koplampstekkers (koplampen laten zitten) eventueel claxon en andere stekkers verwijderen en dan de 7 bouten maatje 16 verwijderen en dan de 2 boven op front links en rechts en dan eraf trekken. Dan kan je overal bij. Aircocircuit niet aftappen maar gewoon de condensor laten hangen. Ben niks vergeten te noemen denk...

emile1, 10 jaar geleden

Dus daarom moet de radiator niet volledig gedemonteerd worden (water aftappen enz..)? als ik deze aan de motor vastzet met tyraps?
En de 7 boutjes maatje 16 daar wil je de torx'en mee zeggen?
Alvast bedankt :)
Mvg

ricky PRO, 10 jaar geleden

Oja is torx bij die modellen inderdaad. In ieder geval de dikke bouten daar waar de ijzeren stootbalk ook aan vast zit maar die balk kan je laten zitten, deze blijft op z'n plaats door de moertjes maatje 10 als ik goed heb :)
Ja dus gewoon front verwijderen en koelsetje laten hangen (aan de auto houden), dus setje van het front losschroeven ipv alles in front te laten zitten en dan alle leidingen loshalen.

emile1, 9 jaar geleden

Hallo iedereen,
sorry voor de late reactie.
Heb heel de front naar voren geschoven (over lange bouten), dan de radiator + intercooler + condensor opgehangen en dan intercooler verwijderd, en het was een mini-gaatje, heb ik deze dichtgelijmd met speciale lijm voor radiatoren en dergelijke.. Heb de intercooler van de eerste keer eens grondig gereinigd, en weer gemonteerd en was opgelost :)
Alvast bedankt iedereen :)
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.