Volkswagen Polo: interieur trilt bij stationair

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

beste mensen,


ik heb net 1 week geleden een polo sdi aangeschaft 2001. t valt me nu pas op dat hij opvallend meer trilt bij stationair.het interieur trilt mee. ik ben langs de garage geweest en die vertellen mij dat het aan de motorsteun rubbers ligt. toen ben ik naar een ander geweest deze verteld dat ze nog goed intact zijn. ik weet dus niet wat ik momenteel moet vervangen.kan iemand mij aub helpen. als ik langer dan een uur in de auto zit gaat het geluid iriteren. als ik begin te rijden rijdt ie perfect.

Polo sdi 2001

Geplaatst door Polo sdi 2001 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

kan iemand mij op weghelpen

ERwin_jah (0) PRO, 13 jaar geleden

steun versnellingsbak controleren, 1 kant losdoen en dan es ff opnieuw starten en luisteren. niet mee gaan rijden. heb ik al gehad bij zo eentje greetz

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

ik heb het weer bij een andere garage geprobeerd en deze zegt dat mijn motor afgesteld moet worden. hij gaat t m morgen uit lezen

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

er was een andere monteur aanwezig. hij vertelde me meteen dat het de vlieg wiel is. ik heb pas de koppelingsplaat, druklagers, etc vervangen. het is toch mogelijk om alleen de vliegwiel te vervangen? als ik rijd in de vierde versnelling op een lage snelheid, voel ik de motor ook iets heen en weer schudden. kan dit een kenmerk van een vliegwiel zijn?

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

ik heb precies hetzelfde probleem gehad. je baksteun moet je vervangen. kost bij dealer 72 euro. probleem zal verholpen zijn, maar trillingen blijven bij een sdi. maar veel minder.

Gr. Redouan

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je 2 problemen hebt. Dat schudden van de motor wat je zegt, is dat dat je de neus van de auto heen en weer voelt schudden met ongeveer de frequenty van de snelheid van de wielen en ALLEEN tijdens gasgeven? Dan probleem in de aandrijfassen. Als het een felle snelle trilling is dan mogelijk vliegwiel.
Dat stationair trillen kan of je vliegwiel zijn of een motorsteun, dat is moeilijk te beoordelen vanachter de pc. Maar let op: De ene motor heeft wel een 2 massa vliegwiel en de andere weer niet en dit probleem komt alleen voor bij 2 massa vliegwielen. Dus eerst even bij de dealer laten checken of je 2 massa hebt of massief vliegwiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.