Volkswagen Golf IV: inzakken achterkant VW Golf 4 variant

Brandstof: Diesel, Motorcode: 115 pk

Ik heb een VW Golf 4 variant die behoorlijk inzakt als er 2 mensen achterin zitten. Nou vertelde iemand mij dat dit niet aan je veren ligt maar aan de schokbreker. Klopt dit?

Bedankt

Mourad

Geplaatst door Mourad (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een schokbreker bestaat uit diverse onderdelen maar de 2 belangrijkste zijn de veer (spiraal) en de oliekamer waar de de veerpoor (shockshaft) zich gedeeltelijk in bevind. Om meteen een misverstand uit de weg te helpen. De olie gevulde kamer is diegene die de schok dempt. De veer draagt de auto en zorgt ervoor dat na de demping de schokbreker weer in oorspronkelijke stand terecht komt.

Gr Stefan

Mourad (0), 14 jaar geleden

Bedankt Stefan,
Maar begrijp ik goed uit je verhaal dat de schokdemper zorgt dat je auto niet te ver doorzakt?

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

op je andere topic heb ik dat al uit proberen te leggen
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Mourad]Maar begrijp ik goed uit je verhaal dat de schokdemper zorgt dat je auto niet te ver doorzakt?[/quote]
Nee, daar zorgen de veren voor. Die bepalen de hoogte van de auto.

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

juist , de veren bepalen de hoogte en het draagvermogen van de auto maar terwijl dat toch open ligt waarom niet in eens alles vervangen ?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je auto al te ver doorzakt terwijl je stilstaat dan de veren slecht (slap geworden),als het tijdens rijden is dan kan het aan allebei liggen,maar als je het toch uitelkaar haalt,dan zoals al gezegd alles vervangen.

koosie1 (0), 14 jaar geleden

mourad je kan jou probleem het gemakkelijkste verhelpen door schokdempers te plaatsen die je bij zware belasting op kan pompen en bij normale belasting kunt leeg laten lopen.
opel levert deze oppompbare schokdempers op alle station modellen standaard.
mvg koos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.