Volkswagen Passat: Kachel wordt niet warm en koolaanslag op de bougies.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 azm

Heb een 2.0 liter waarvan de kachel niet warm wordt en er is zoveel olie verbruik dat de bougies volledig met kool aangeslagen zijn. Waterpomp en thermostaat vervangen maar de koelvloeistof circuleert niet. Koppakking eruit gehaalt niets aan te zien. Op de zuigers veel koolaanslag. Carterventilatie is goed open. Ziet iemand hier een verband in? Ik las op een topic dat er 2.0 liters zijn waar de zuigerveren verkeert gemonteert zijn in de fabriek, weet iemand om welke serie dat gaat? De dealer hier in de buurt weet weer eens nergens van(zoals gewoonlijk)!

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Jemig, is er uberhaupt wel een circulatie mogelijk? Radiatoren vervuild bv? Motor loopt niet warm en had je alleen problemen met de kachel?
Als je de kachelslang loshaalt komt er dan koelwater uit?
Als de zuigerveren verkeerd om zouden zitten hadden ze toch al eerder problemen moeten hebben toch?
Koolaanslag kan ook een andere oorzaak hebben, te koude motor, rijstijl, egr, verkeerde olie bv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.