Volkswagen Golf: Kachelradiateur vervangen

Bouwjaar: 1992

Er schijnt een snelle manier te zijn om de kachelradiateur van een Golf te vervangen. Heeft iemand hier ervaring mee? Liefst even uitleg via problemcar.
Bedankt, Jan

auto haarlem

Geplaatst door auto haarlem (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

koen6346 (0), 18 jaar geleden

volges mij moet heel het dashbord eruit

caddy1492 (0) PRO, 18 jaar geleden

kunstof dashboard er volledig uithalen. vervolgens onder de parrafan plaat bouten losdraaien waarmee een steun vastzit van de stalen balk. stuurkolom los van deze balk draaien. bouten bij de portierscharnieren eruitdraaien. balk nu met zekeringkast en komplete bedrading opzij leggen. moeren van het kachelhuis onder de motorkap losdraaien. dit zijn er 3 en kunnen achter een hitteschild zitten. daar zijn uitsparingen in gemaakt. kachel naar je toe trekken en de kachelradiator eruit halen. is op zich een best simpele klus. als je er een gedaan hebt gaat het (zoals met zoveel dingen) best snel. het is niet moeilijk maar veel schroeven losdraaien. dus accu van je accu schoefmachine opladen maar.

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Caddy,
Bedankt voor je uitleg, het was inderdaad veel schroefwerk, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.