Volkswagen Golf 3 1.9 TDI: Vermogensverlies bij warme motor

Bouwjaar: 1997

Hoi,

Het volgende probleem bij mijn golfje, 1900 TDI van 97 met 197000 kilometer op de teller. Als ik vertrek loopt alles goed. Als ik bv op de autosnelweg rij dan heb ik de eerste 40 kilometer ofzo geen probleem. Geef ik gas bij om iemand in te halen heb ik geen probleem. NA een tijdje, bv een kilometer of 40, is het precies of er een begrenzer actief wordt. Als ik dan van bv 110 km/u naar 120 km/u wil gaan gaat dit tergend traag. Eens het probleem opduikt heb ik dit in alle versnellingen. Leg ik de motor stil en wacht ik een uurtje ofzo gedraagt ie zich de eerste tientallen kilometer weer normaal. Dan begint heel de miserie weer van vooraf aan.

Bedankt
Jeroen

Golf III 1.9 TDI

Geplaatst door Golf III 1.9 TDI (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo jeroen.

dit probleem wordt veroorzaakt door de magneetklep of de vacuumslang hij komt daardoor in het noodloop program.

op de turbo daar vind je een drukdoos daaraan zit een vacuum-slangetje indien je deze volgt kom je vanzelf uit bij deze magneetklep.. die dan gaan vervangen.. controleer ook deze vacuumslang deze kan ook de oorzaak zijn van het probleem.


paul,

Golf III 1.9 TDI (0), 18 jaar geleden

is dit een duur grapje om dit te laten vervangen? of valt het mee?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

jeroen..

valt heel erg mee! je zou het zelf wel kunnen doen.

paul,

Golf III 1.9 TDI (0), 18 jaar geleden

Hmzzz, ik wel het zelf wel proberen maar heb nog nooit aan een auto gewerkt (behalve een wiel vervangen en wa ruitenwisser vloeistof in doen :-) ) Kun je me misschien wat in detail uitleggen hoe je dit doet en waar alles zich bevindt onder de motorkap (klink misschien stom maar liever voorkomen dan genezen)

Jeroen

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

jeroen..

gewoon proberen.. in mijn eerdere topic gaf ik de uitleg!

paul,

Golf III 1.9 TDI (0), 18 jaar geleden

Okido, ik zal het dit weekend eens proberen. 's avonds is het nl al donker en aangezien ik nog geen garage heb staat mijn auto langs de straat waardoor dit in het donker wat moeilijk werken is.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

"Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder..."

gaan proberen jeroen! misschien ontstaat er wel een nieuwe hobby? eindelijk eens één die ook geld oplevert!

suc6

paul,

Golf III 1.9 TDI (0), 18 jaar geleden

Ik vindt auto's zeer plezant en heb me soms al afgevraagd of ik niet het verkeerde beroep heb gekozen. Ben nl afgestudeerd als informaticus maar ik ben gepassioneerd door auto's, maar heb eigenlijk nooit een stap durven zitten richting automechanica; Je weet wel, als je een huis af te betalen hebt en dergelijk is dit ook niet meer zo evident. Maar wie weet, men is nooit te oud om te leren.

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.