303 bezoekers online

Volkswagen Golf II : Kachelventilator blijft doordraaien na contactsleutel verwijder

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

We hebben een vreemd probleem met de cabrio.
Als we het contact afzetten en de sleutel verwijderen blijft de kachel aanjager/ventilator doordraaien en vergeet je hem op o te zetten is je accu de volgende ochtend leeg.

Wie heeft een idee waar dat aan kan liggen want dit lijkt mij niet normaal.

Vr gr Ron.

monro

Geplaatst door monro , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

stefan84, 9 jaar geleden

Ron,

Kan een plakkend relai zijn ( nr 17 of 18 ) controleer deze eens..

Kan zijn dat er nog meerdere dingen werken zonder sleutel in het slot.

Gr Stefan

monro, 9 jaar geleden

hALLO sTEFAN.

BEDANKT VOOR JE REACTIE MAAR EERLIJK GEZEGT BEN IK NIET ZO THUIS IN DE GOLF EN HIJ IS VAN MIJN ZOON MAAR ALS JE EEN TIP WIL GEVEN WAAR IK HEM KAN VINDEN GAAN WE EENS ZOEKEN.
ALVAST BEDANKT.

GR RON

stefan84, 9 jaar geleden

Hallo Ron,

Eigenlijk is hij makkelijk te vinden, haal het deksel van de zekeringkast af, deze zit boven de pedalen, je ziet een aantal zekeringen en relai's zitten, kijk naar relai nr 17 of 18, de nummers staan er boven op, onthoud even waar je hem uit trekt, nu moet de aanjager stoppen..Zo ja, dan kan het goed zijn dat het relai plakt, je zou hem eventueel open kunnen maken om hem eens te bekijken, je kunt ook een nieuwe, dan wel gebruikt exemplaar kunnen halen.

Dan zal je probleem wel verholpen zijn.

Gr Stefan

monro, 9 jaar geleden

Super Stefan en we gaan dat morgen is even bekijken, lijkt mij inderdaad niet moeilijk te vinden en net wat je zegt misschien even los halen en een schuurpapiertje langs de contacten, heb het in het verleden met cv ketels ook wel eens mee gemaakt maar uiteindelijk is vervangen dan beter. Heb je een idee van de kosten toevallig want dan is vervangen gelijk een optie tenzij ze goud waard zijn maar dat zal nog wel iets meevallen....hoop ik.

Bedankt weer.

Gr Ron.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.