Volkswagen Passat: kan niet bij slot van portier

Bouwjaar: 2002

Dag mensen

Mijn rechter voorportier slot werkt niet naar behoren. Hij komt soms wel mee en soms niet met de a.b. Als hij weigert mee te komen dan druk ik nogmaals en dan doet hij het wel. Ik dacht dus misschien is het een kwestie van smeren. Ik heb toen de deurpaneel verwijdert. Toen zag ik een metalen plaat die vastgeschroefd zat. Schroefjes losgehaald. Maar de plaat kreeg ik niet los. Het hele raamwerk moet er dan uit ofzo. Kan iemand me vertellen hoe ik wel bij het slot kan om hem te smeren (of eventueel te vervangen). Ook mijn rechter achterdeur doet raar. Hij gaat wel netjes mee met de a.b. Maar als ik van binnen aan de deurhendel trek om de deur te openen, moet ik heel hard trekken en dan gaat hij na een tijdje open. Wat is hier het probleem mee??? Met de deurgreep van buiten gaat het perfect.

Graag een goede tip.

Nefer

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

neffer..

het volgende! binnenzijde portier (terhoogte van de buiten handgreep) onder een zwart dopje, daar een boutje enkele slagen lossen (let op niet eruit draaien anders heb je een probleem) vervolgens zie je 2 ronde rubbers, deze kun je open maken, eerst het raam boven in zetten en goed vast plakken met tape, vervolgens de bouten (door het rubber) eruit draaien (nu is het raam los van het frame..


vervolgens het slotcilinder uitnemen, kabel van de handgreep los nemen, vervolgens bij het slot (daar waar het portier zich sluit) ook de bouten eruit draaien, op deze manier komt alles incl, het metalen binnendeel compleet mee uit de deur..

foto volgt

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

http://img28.imageshack.us/img28/2834/n5..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

bouten nr,2 losdraaien, LET OP boutje nr,1 3a4 slagen losdraaien

http://img213.imageshack.us/img213/4207/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

deze bouten (pijl) losdraaien

http://img213.imageshack.us/img213/6262/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

bout losdraaien nr,2 raambevestiging..

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de foto's en beschrijving Paul. Maar denk je dat met smeren het probleem is opgelost of moet het vervangen worden.

Nefer (0), 18 jaar geleden

Paul graag ff je bevestiging of ik het zo meteen goed ga doen. Dus eers draai ik het boutje onder een rubber dop op de kopse kant van de deur 3a4 slagen los. Vervolgens moet het raam bovenin goed vastgeplakt zijn. Dan ik kan ik de twee boutjes schuin onder het eerste boutje wat ik los gedraait heb er bijde uitnemen. Nee wacht het zullen vast twee andere bouten zijn. Moet ik de twee bouten boven het raammotortje losnemen??? Er staat op je tekeningen namelijk 2x 2 bouten met een nummer 2. Maar goed vervolgens zeg je dat ik het slotcilinder er uit moet nemen? Hoe kan dat als de metalen plaat voor de deur nog niet verwijderd is?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hey neffer...

het lijkt een beetje complex, en zeker de eerste keer als men dit klusje aangaat..

dat boutje dat 3a4 slagen los zal moeten houd namelijk de slotcilinder vast, indien je dit boutje enkele slagen los hebt gedraait! dan pas zal de slotcilinder kunnen worden uitgenomen..

deze moet verwijderd worden om bij het kabeltje te kunnen van de handgreep (snappie!!!) ook de bouten volledig losdraaien van het slot opzich (zie tekening)

vervolgens het raam naar boven zetten.. nu door het rubber worden de bouten ook zichtbaar, die los moeten (zie tekening)

je moet het zo zien.. het complete slot komt mee uit het portier met de binnen-plaat.. dus alles zit aan die plaat.

tja, meestal heeft smeren niet zoveel zin, eigelijk niet verstandig in het slot zit namelijk electronica en is niet zo gek van vettigheid, beter is het slot vervangen, problemen komen namelijk nog steeds voor, de prijs van een nieuw slot, zo rond de 100,- euro...

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

Paul op jouw verzoek... Ik heb nog niet de tijd genomen om nog eens de deurpaneel te verwijderen. Het is nogal koud buiten. Bovendien heb ik een pagina gevonden wel bekend hierop problem car waar uitvoerig wordt beschreven hoe je bij het slot komt.
www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism

Nog bedankt voor je reactie paul.

Groet,

Nefer

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo nefer..

deze link heb je zeker wel wat aan, overgens mooi duidelijk, hier kun je wel wat mee!

suc6

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.