Volkswagen Polo: Kapotte achteremmen??

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Mijn volkswagen polo is in september goedgekeurd voor de APK bij onze vrienden van de kwikfit. Geslaagd met een 10. Dat is dus mooi geregeld voor 4 tientjes! Het was al weer een jaar geleden dat de olie was ververst, dus ik besloot om de auto vandaag een kleine beurt te geven bij dezelfde kwikfit. Bij het ophalen van de auto hebben onze vrienden geconstateerd dat mn achterremmen totaal versleten zijn. Cilinders, en remvoring moeten vervangen worden. Ik geloof hier natuurlijk geen zak van, omdat de auto 2 maanden geleden nog door de APK is gekomen. Volgens de monteur kan ik nog maximaal 2 weken hiermee door kan rijden. Kosten zijn 220 euries voor de reparatie. Is het verstandig om eens een echte monteur hier naar te laten kijken?

rverdouw

Geplaatst door rverdouw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De APK is niet meer dan een moment opnamen dus het kan best mogelijk zijn.
Van je "vrienden" moet je het hebben!!

Hans

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ja remko dat kan zeker geen kwaad.
als er 2 maanden geleden niets van gemerkt is en ook niks van een reparatie punt op het apk formulier gezet is kan het niet zo zijn dat de boel nu helemaal versleten is.
ik neem ook aan dat je zelf nog niks gehoord of gemerkt hebt.
het zal ook best zo zijn dat de boel niet nieuw meer is maar als er geen lekkage is en nog voering op zit lijkt me het gewoon goed .
misschien hebben ze de omzet niet gehaald en willen ze onderandere via jou die op krikken.
dus ja laat er eens een ander onavankelijke monteur naar kijken en vraag naar zijn mening.

groetjes jan.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de klant 220,- euro extra achterlaat na het olie verversen, want dat zet geen zoden aan de dijk met die uitgeknepen prijzen............

Gr.

rverdouw (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen!! Ik ga binnenkort die remmetjes ff laten checken door de zogenaamde "specialist". Ik laat nog even weten wat de uitkomst is. Groeten, Remko.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nog even dit:Mocht het toevallig wel nodig zijn: cilinders kosten ongeveer 35-40,- euro per paar en 'n voeringsetje ongeveer 30,- euro. Werktijd: max 1 uur voor de ietwat minder vlotten.........

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.