Volkswagen Golf: kapotte versnellingsbak

Bouwjaar: 1992

Hallo ik heb een golf 3 uit 92 een 1800 daar is de 5e versnelling van kapot,nu heb ik hem aan de achterkant opengemaakt,daar waar het druklager zit(groene schildje)en zie ik dat de 2 tandwielen van z'n 5 geen tanden meer hebben,kan ik die tandwielen zo vervangen ??of moet dan de hele bak uit elkaar,de rest van de bak is goed ,het betreft een ATH bak(bakcode)of wil iemand hem kopen??

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Bak van de sloop halen is de kortste klap , denk ik .

mvg,
Hans.

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Volgend de in mijn bezit zijnde beschrijving moet het kunnen, het is een te lang verhaal om het hier te posten...

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Hoi ,ja ik heb er inderdaad eentje van de sloop onder gezet ,maar toch zou ik dit graag willen weten ,vandaar.
Een sloopbakje kost 250 euro als ik nu makkelijk die tandwielen zou kunnen vervangen geloof ik niet dat ik 250 euro kwijt zou zijn.
Maar als ik heel die bak uit elkaar moet halen kost me dat teveel tijd,ik ben gewoon nieuwsgierig,ik denk dat ik op mijn dooiegemak dit bakkie eens uitelkaar ga halen en kijken hoe of wat,bedankt voor jullie meedenken.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Quote: Een sloopbakje kost 250 euro als ik nu makkelijk die tandwielen zou kunnen vervangen geloof ik niet dat ik 250 euro kwijt zou zijn.

Reken je niet rijk, de onderdelen, met name de tandwielsets voor versnellingsbakken zijn brandduur. Afdichtingen en lagers die bijna altijd vervangen moetten worden en je bent al 250¤ kwijt. Hebben we het nog niet over syncromesh en tandwielsets..... Als de 5e aan gort gelopen is is meestal de passing van de syncronisator en tandwiel stuk. Dan moet je de beide assen van de bak vervangen.

De ruilbakken hebben niet voor niets een behoorlijke prijs (ook bij de niet dealers)

Kortom, sloopbakje is beste optie voor auto's van deze leeftijd, of je moet een schuur vol onderdelen hebben liggen en erg handig zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.