Volkswagen Golf: wel of geen startblokkering

Bouwjaar: 1996

hallo
ik heb hier een corrado van '94 staan waar een motor ingebouwd is van een golf '96 , een 2.0 16v motorcode abf
nou zijn de meningen erover verdeeld of hier wel of geen startblokkering op zit , volgens het schema zit er vanaf '94 startblokkering op
hoe kan ik dat zien (bv op het stuurapparaat)
en is het dan ook niet zo dat de motor wel een paar seconden loopt ,ik heb namelijk geen vonk
het krukas en nokkenassignaal komt wel binnen (de brandstofpomp gaat draaien tijdens het starten)
in de oude auto draaide de motor wel
alvast bedankt voor je tips

Richard9694

Geplaatst door Richard9694 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt het zien aan de hand of er leesspoel om het contactslot zit, even de stuurkolomkappen uitbouwen, of kijken of er een transponder in de sleutel zit(minnescuul blokje)
Als er startblokkering op zit loopt de motor idd even en slaat weer af(dus de diverse signalen die je aanhaald komen wel idd altijd binnen).
Naar mijn weten, is de kans dat er starblokkering op zit met dat bouwjaar(96) heel groot.

Richard9694 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo volgwagen
Ja, dat van die leesspoel en die transponder is wel duidelijk, de leesspoel kan ik niet controleren want ik heb de originele auto niet
ik heb wel de originele sleutel(zeggen ze)deze heeft velichting?(voorzover ik weet kun je dat bij een ford niet krijgen, als er startblokkering op zit zit er nooit verlichting in de sleutel)
ik had de sleutel al uit elkaar gehaald en geen spoor van een transponder ook geen lijmresten of zit deze ingegoten?
Wat het starten/vonken betreft, als er totaal geen startblokkeringmoduul aangesloten is (pen 43 grijs/witte draad)
werkt dat dan ook zo : aanslaan en na 2 sec weer afslaan
en tot slot nog een opmerking (mischien had ik hier beter mee kunnen beginnen) :op de golf zat wel een origineel alarm met startblokkering? (het brandstofpomprelais werd onderbroken)zitten hier nog meer onderbrekingen op?

groeten

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de orginele sleutel uit elkaar hebt gehaald zit er links naast het verlichtings gebeuren een klein rechthoekig blokje, deze kan er evt ook uitgevallen zijn(ze zitten wel is los).

denk niet dat er nog meer onderbrekingen opzitten wat betreft het allarm.
Maar ik denk dat je wel is gelijk kunt hebben wat betreft het onderbrekings gebeuren, als er helemaal geen draad is aangesloten kan het wel is zo zijn dat deze helemaal niets doet.

Ik denk dat je even terug moet naar die wagen om het een en ander er uit te halen, of is het daar al te laat voor?
Optie 2, zie deze topic: http://www.problemcar.nl/index.php?topic...
Optie 3: aan een regelapparaat zien te komen van een auto waar van de motor technisch het zelde is maar waar geen startonderbreker op zit. Ik weet alleen niet of dit kan.

Richard9694 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo volgwagen
het probleem is dat ik het zelf niet uitgebouwd heb en ook niet weet waar die auto staat, er wordt mij alleen vertelt dat er geen leesring te vinden was
als iemand mij kan vertellen dat hier inderdaad startblokkering op zit(stuurapparaat nr 037 906 024 ab)lijkt mij optie 2 het handigst, dingetje kost "maar" 120 euro en gemakkelijk aan te sluiten
optie 3 kan wel maar dan loop je weer het risico dat er ondertussen iets gewijzigt is aan het stuursysteem en die motor dan als een krant loopt en probeer maar eens een stuurapparaat te krijgen voor minder dan 120 euro

groeten

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het 1 en ander opgezocht; het regelapparaat word pas vanaf modeljaar 97 ingebouwd, dus de motor komt uit modeljaar 97. De kans dat er startonderbreker opzit is dus groter, ik ga er eigenlijk al vanuit.
dus idd optie 2 lijkt mij het makkelijkst

Richard9694 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo volgwagen
bedankt voor het uitzoeken, het is alleen jammer dat je niet met zekerheid kan zeggen dat het erop zit, kunnen ze dat bv bij het magazijn van een dealer wel aan de hand van het nr ?

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

nee want ik gebruik het zelfde onderdelen programma als de dealer.

murat8019 (0) PRO, 17 jaar geleden

je moet hem uitlezen
als hij niet loopt en mocht er dan een startblokering op zitten .
dan geeft hij aan dat de regelapparaat geblokeerd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.