Volkswagen Golf V: Kleine fan draait niet meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Sinds een paar dagen krijg ik een foutmelding P1946 open circuit. Wat zie ik: wanneer ik de airco inschakel draait de grote fan. Airco uit en laat de auto op temperatuur komen, bij ongeveer 90 graden slaat de grote fan tijdelijk aan. De temperatuur van het koelwater komt niet boven de 90 graden.
Ik dacht dat grote fan altijd in combinatie met de kleine fan zou moeten werken en dat het niet draaien van de kleine fan de genoemde foutcode veroorzaakt.
Ik heb een vin van de kleine fan gemerkt en zie dat hij nooit zelfstandig draait. Handmatig kun je de fan goed bewegen.

Je zou zeggen de kleine fan is kapot of de aansturing vanuit de grote fan faalt. Ik heb de kleine fan niet separaat met 12 volt gevoed. Is het niet meer draaien van de kleine fan schadelijk voor de motor? De temperatuur van het koelwater komt nu niet boven grofweg 90 graden. Iemand een idee/plan om dit probleem op te lossen?

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

De foutcode heeft betrekking op het regelapparaat voor de koeling.
Zie: http://gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18354.... Met dank aan Gerrit Speek.

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Oldford en indirect Gerrit Speek bedankt voor de tip. Het regelapparaat zit volgens mij in de fan (grootste fan) maar ik heb voor ik het frame met de fannen wilde demonteren eerst nog eens de grote aansluit-stekker losgemaakt. Ingespoten met spray en de boel er om heen schoon gemaakt. Na het opnieuw aansluiten van de stekker bleek de tweede fan (kleine) weer lekker mee te draaien.
Probleem kan wat mij betreft worden gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.