Volkswagen Golf V: golf 5 tdi 2004. ratel/tik in dashboard

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste leden,

Afgelopen vrijdag een golf5 gekocht en ik merk dat ik een probleem heb met de airco.

Het is geen climate control versie maar de normale knoppen
Als de auto draait hoor je soms een geratel of gerommel achter de bedieningspaneel van de dashboard. Heel soms slaat de airco uit zichzelf aan en uit (econ knop). Maar voor de rest doet de airco het goed wanneer ik erom vraag. Nu heb ik een beetje rondgevraagd en gekeken maar het beste is naar een vw dealer te gaan word er gezegd. Helaas weinig budget voor.

Op marktplaats heb ik een bedieningspaneel gevonden voor 20 euro zou dat helpen?

Gr

Yaman

ozzyaman28

Geplaatst door ozzyaman28 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Voor 40 euro laat je hem uitlezen.
20 euro voor het paneel zonder zekerheid , kan uiteindelijk duurder uit pakken.

ozzyaman28 (0), 8 jaar geleden

Oke er was ook.een sprake van een software update die ze uitvoeren voor de bekende kwaaltje. Ik ga a.s vrijdag voor apk langs even vragen bij de lokale garage. Misschien hadden mensen hier ook hetzelfde probleem en wisten de oplossing ervan.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Ook al heb je geen climate controle dan nog heb je kachelstelmotoren en waarschijnlijk geven deze dat (tikkend) bijgeluid, paneel zelf vervangen helpt dan niet, wel het vervangen de betreffende defecte stelmotor.
Die update (indien nodig) sowieso wel laten doen plus de basisafstelling en daarna verder kijken maar waarschijnlijk een stelmotor stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.