Volkswagen Golf V: Linker achterdeur wil niet op slot

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

De achterdeur aan de linker kant wil sinds kort niet meer op slot. Doordat hij niet op slot wil, gaat bij het openen van de deur het alarm af. Uiteraard alleen wanneer de auto via de centrale bediening op alarm staat.
Uitlezen geeft P01333 -controlmodule J388-. Ik heb de binnenbekleding inmiddels verwijderd. Module J388 vervangen is niet zo moeilijk maar is dat wel de meest verstandige manier. Ik hoor het slot goed klikken maar hij locked a.h.w. niet. Misschien speelt de overgang van de bekabeling rond de deurstijl wel een rol. Kan ik niet beter eerst wat andere zaken uitzoeken/testen.

Met de sleutel of afstandsbediening de deuren dicht doen maakt geen verschil. Raammechanisme voor openen van raam werkt goed. Alarm lijkt geen invloed te hebben.

Graag advies

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1675) PRO, 8 jaar geleden

Vervang het complete slot maar .

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Kaleido, dank voor de reactie. Je bedoelt met complete slot het mechanisme wat aan de zijkant van de deur zit en daadwerkelijk de boel locked? Wat gaat er dan doorgaans kapot in dat slot?

bert klein (90) PRO, 8 jaar geleden

Zou toch maar bedrading en stekker scharnier verbinding in de B stijl controleren .

Vgr. Bert

kaleido 1 (1675) PRO, 8 jaar geleden

Je zegt dat het slot wel geluid maakt , maar er gebeurt niks , dit duid er volgens mij op dat 1 van de electromotortjes in het slot mechanisme niet goed werkt.
Mechanisme gaat vaak stuk.
Bedrading , zoals aangegeven is natuurlijk een eerste optie.

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Bert en Ferrie bedankt. De bedrading uit de deurstijl en de stekker leken allemaal in orde. Wanneer ik iets meer tijd heb concentreer ik mij op het slot. Kom vervolgens met bevindingen weer in de lucht. Nog even terugkomend op de foutmelding, P01333 -controlmodule J388, voor de volledigheid stond daar ook nog bij - open circuit. Ik heb niet de meest geavanceerde apparatuur (VAG5053) voor het lezen en wissen van foutcodes maar na het wissen van de fout ziet de analyser geen kans om opnieuw de ECU te lezen i.v.m. data error. Ik moet dan opnieuw met de centrale vergrendeling de deuren sluiten waarna de fout weer zichtbaar wordt.

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Toch nog een kleine correctie v.w.b. mijn opmerking over het wissen, De foutcode wordt helemaal niet gewist. De ecu geeft tijdens het verwijderingsproces een data error. Ik dacht dat hij wel weg was en na het opnieuw sluiten van de deuren terug kwam maar de werkelijkheid is dat ik hem helemaal niet gewist krijg!

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het probleem in het slot zit. Een rood klepje wat normaal beweegt blijft staan. Van de buitenkant kun je deze met een schroevendraaier overhalen. Wanneer je dan de deur dicht doet blijft hij ook wel gelocked. Met afstand bediening wordt dat rode klepje wel weer ontlocked dus dat moet het wel zijn lijkt me.
Nu slot er uit halen. Binnenkant bekleding losgehaald en kabel om van binnenuit de deur te openen los gemaakt. Aan de zijkant de plastic strip er afgehaald en de torx 20 schroef gevonden. De ze een paar slagen losgedraaid om de dummy cylinder bij de deurhendel er af te halen etc. Op internet veel voorbeelden gevonden hoe dit te doen echter mijn deur heeft een andere constructie. Er zit naast de deurhendel een plastic afdekplaatje (welke van buitenaf veel lijkt op de dummy cylinders die ik her en der op internet zie) die ik na heel veel moeite los gekregen heb. Onder dat plastic plaatje zit een stalen "cylinder" die ik met geen mogelijkheid los of verwijderd krijg. Daardoor kan de deurhendel plus de kabel ook niet losgemaakt/verwijderd worden.

Graag advies om e.e.a. te demonteren.

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost. Ik moest de torxschroef toch verder uitdraaien om de cylinder vrij te krijgen. Nieuw slot en probleem opgelost. Wat een probleem blijft is het wissen van de foutcode P01333, tijdens het wissen krijg ik constant een data error waardoor het wissen mislukt. Iemand een idee?

ad_boer (0), 8 jaar geleden

Na een paar weken rijden heb ik de fouten alsnog met andere analyser gewist. Probleem kan worden gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.