Volkswagen Passat: klopgeluid bij uitlopen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Mijn auto heeft 190.000km op de teller. Sinds een paar weken maakt hij een kloppend geluid bij het uitlopen, dit verergert van dag tot dag. Het geluid komt duidelijk van onder de motorkap. Zowel van de onder- als de bovenkant heb ik alles bekeken en betast wat ook maar enigszins los zou kunnen zitten, maar niets ontdekt. Het rare is dat dit geluid niet voorkomt bij gas geven of remmen, maar enkel wanneer de auto in versnelling (dus niet ontkoppeld) uitloopt, bvb wanneer je een rood licht nadert. Bij stationair draaien op een hefbrug doet hij het dus niet, wat het zoeken serieus bemoeilijkt.
Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

MarcV

Geplaatst door MarcV (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat je het moet zoeken in de aandrijving. M.n. de aandrijfas(sen).

MarcV (0), 8 jaar geleden

Aandrijfassen zijn al gecheckt en OK bevonden. Ik ben voor dit probleem al naar een garage geweest (vandaag nog), heb samen met de garagehouder anderhalf uur gezocht naar het probleem, maar niets gevonden. Riemen OK, silent blocs OK, uitlaat OK, draagarmen OK, ...
Mysterie...

kaleido 1 (1900) PRO, 8 jaar geleden

Als je eens iets heen en weer stuurt voel je dan iets in je stuur ?
Is het een regelmatige klop of varieert het ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Is die garagist meegereden? Heeft hij wel een stuk gereden met je? Statisch op de brug kan hij id niets vinden.

MarcV (0), 8 jaar geleden

In het stuur is niets te merken. Het is een regelmatig klopgeluid dat luider wordt naarmate ik trager ga rijden.

MarcV (0), 8 jaar geleden

Die garagist is idd een stuk meegereden en heeft het ook duidelijk gehoord, maar kan het geluid niet thuisbrengen. Hij heeft dit nooit eerder gehad bij een passat.

wopitop (0) PRO, 8 jaar geleden

Wiel los?

MarcV (0), 8 jaar geleden

nope

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

2massa vliegwiel., naar gekeken.?

MarcV (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost sinds vanavond. Bij wijze van trial and error hebben we de linkercardan (waarmee op het eerste zicht niets mis leek) gedemonteerd om hem ten einde raad eventueel te vervangen door een andere. Toen hij los was, bleek er inderdaad absoluut niets mis mee. We hebben wel het gewricht grondig gereinigd, ontvet en overvloedig met nieuw vet gesmeerd. Resultaat: het geklop is weg, en dat met relatief weinig kosten want de garagist heeft de uren dat we vergeefs zochten niet aangerekend: 'no cure, no pay' is zijn credo.
Bedankt voor het meezoeken!

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost. Toch de aandrijfas(sen). Garagist heeft nog niet veel meegemaakt.
Bedankt voor de terugmelding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.