Volkswagen Transporter T3: Kloppende remblokken?

Bouwjaar: 1982

Ik heb voor mijn T3 van iemand een set imitatie remblokken overgenomen. Al rijdend, evenredig aan de snelheid, doet zich een (soms vrij luid) kloppend of bonkend geluid voor vanuit zowel de linker als rechter remklauw. De zaak is verder goed gemonteerd, ook de anti ratelplaatjes zitten goed.

Kan het zijn dat de imitatie blokken hiervan de oorzaak zijn? Hoewel ik aan die dingen niets heb nagemeten, lijken ze op het gezicht exact aan de originele blokken.

hopend dat iemand hier ervaring mee heeft.

groet, Mark

Mark7285

Geplaatst door Mark7285 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

D.K.CARS1858 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je uw wiel bouten voldoende aangetrokken?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

zit je remklauw wel goed vast? geeft ook deze klacht als ie niet goed vast zit. als de maatvoering van de remblokken gelijk is kan dit de kwaal niet zijn.

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet toevallig ook de remschijven vervangen en er oude blokken in gemonteerd?

Dit veroorzaakt namelijk ook klapperen, maar dan wel pas als je gaat remmen.....

Mark7285 (0), 19 jaar geleden

Wielbouten en remklauwen zitten vast, ik had dit als eerste gecontroleerd. Ik vermoed dat het toch komt door imitatieblokken op de schijven waar ik al 10 jaar mee rijdt. Het kan dus alleen een speling zijn, alleen: is die dan axiaal, of wiebelt het blok gewoon wat rond in de remklauw?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

als de remblokken te klein zijn liggen ze te ratelen in de remklauw en kan geluiden geven die je vooral op slechte wegen zult horen, als je achteruitrijd en je trapt op de rem hoor je dan ook een geluid?

H&k (0), 19 jaar geleden

Kan het zijn dat de voering OP de blokken gescheurd is?
Beide kanten is dan ook goed mogelijk, iemand kan het doosje tijdens transport o.i.d. uit zijn handen hebben laten vallen.
De blokken centreren dan niet goed en gaan'waggelen'. speling hebben ze altijd, anders kunnen ze niet bewegen!
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.