Volkswagen Golf: Km telleraandrijving defect ?

Bouwjaar: 1999

Hoi ik heb hier een golf IV waarvan de km tellersensor geen signaal geeft. Het tandwiel rondsel in de bak wordt niet aangedreven. Is er in de versnellingsbak iets kapot ? moet deze open of is het ABS signaalte gebruiken ?

autocontact

Geplaatst door autocontact (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

is de sensor zelf wel nog in orde? lijkt mij logischer dat deze defect is...


mvg

autocontact (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ik het tandwielrondsel uit de bak draai is hier niets vreemds aan te zien. Als ik de sensor zelf losdraai van het rondseltandwiel en deze in de bak laat zitten en de auto laat lopen zie ik geen overbrenging (aandrijving) bovenop.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

en wat gebeurd er als je de sensor met bv een boormachientje aanstuurt? werken de tellers dan wel?!

kan me zo snel even niet voor de geest halen hoe het er in de bak hoort uit te zien... maar lijkt me inderdaad wel logisch dat als het een sensor is met een tandwieltje, dat er dan ook ergens een tandkransje moet zijn om deze aan te drijven....


mvg

autocontact (0) PRO, 18 jaar geleden

Met boormachine aangedreven en contact aan werkt de klok gewoon dus ik denk dat tandwieltje in de bak kapot is maar wou graag weten of dit euvel ootit meer voor komt voordat ik de bak open ga maken.

Siem Bijman (175) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt er wel op Jan, maar laatst een Caddy gehad met een zelfde klacht en daar draaide het tandwiel ook niet als we de sensor op de bak hadden zitten. Bij bewegen van de sensor ineens wel, dus voor je de bak uit elkaar haalt kun je denk ik beter eerst 100% zekerheid verschaffen over de sensor. Bij ons zat er wat speling dus de test met de boormachine geeft aan dat het in ieder geval niet in de kabel en tellerklok zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.