Volkswagen Golf: wiellager recht voor

Bouwjaar: 2001

mijn rechtervoorwiellager maakt een slepend geluid,heeft er iemand ervaring met deze te vervangen?zit de lager geperst of kun je hem makelijk verwijderen,wat kost een nieuwe lager
met vriendelijke groet pierrot

pjeroke

Geplaatst door pjeroke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Hallo Pierrot

denk dat je deze aan het persen komt.

Stefan

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

het lager zit in je fuseehuis gepserst en geborgd met een borgveer.

hele fusee moet dus worden uitgebouwd en naaf uit lager worden geperst. dan de rest van het lager uit het fusee persen en alles weer in omgekeerde volgorde terugmonteren.

heeft de auto een abs sensor? spuit deze dan alvast goed in met kruipolie, aangezien deze vaak muur- en dan ook echt muurvast zittten.


mvg

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hoezo uitlijnen?

er veranderd totaal niks aan de stand van de wielen, het is dus niet nodig...

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou Paul, er zijn nog altijd mensen die niet de stuurkogel los halen, maar de spoortstok! Deze mensen, ook wel k-n-o-e-i-e-r-s genaamd hebben grote moeite met de demontage van fusee en stuurkogels. Dan zien ze plots een stukje schroefdraad en denken dan dat maar loshalen, en laten vervolgens de stuurkogel zitten. En DAN moet je hem wel uitlijnen! Dus Paul, zeg nooit nooit.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Sytze er zijn stokken die langer en korter worden als je er aan knoeit maar zo'n spoorstok kun je best uit de bus schroeven en er weer in als je de tussen maat goed meet en op de juiste maat weer terugplaatst. Al vele malen gedaan en het komt telkens weer goed.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Oke John, maar is het niet veel makkelijker om de kogels ff los te wippen als je het wiellager vervangt?

Sytze

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Sytze het gaat er niet om wat makkelijk is maar of het op die manier ook gaat.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Is waar John, maar ik bedoelde in die reactie iets anders. Als jij een wiellager vervangt pak je toch ook de kogel los ipv stuurstok?

groet Syzte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.