Volkswagen Golf: TDI trekt niet

Bouwjaar: 2000

Ik heb een Golf IV TDI uit 2000 die van uit stilstand maar niet vooruit wil. Het toerental is in vergelijking met de snelheid normaal. Van de één op de andere dag wordt ik bij het optrekken zelfs door bijvoorbeeld een Deawoo Matiz met 1.0 motor ingehaald. Hij gerdaagd zich dus als een diesel uit de jaren zeventig en komt maar langzaam op gang. Iets met de turbo?

hek4269

Geplaatst door hek4269 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Laat het storingsgeheugen eens uitlezen. Zou goed kunnen dat de luchtmassameter kapot is.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Lmm kunnen ze ook uitlezen.

Audidriver73 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als LMM niet helemaal defect is (wat meestal het geval is) kun je dit alleen uitlezen tijdens rijden door een log te maken met VAG-com. ALs de lmm defect is kun je beter eentje halen bij mercedes, die is goedkoper, gaat minder snel kapot en auto loopt soepeler, heb ik ook gehad met mijn seat toledo tdi. Meer info hierover op het forum van www.tdiclub.nl

sander10766 (0), 18 jaar geleden

Controleer de vacuumslang die vanaf de turbo langs het inlaatkanaal naar boven loopt, grote kans dat deze stuk is! Hierdoor komt de turbo niet of pas erg laat of snelheid.

gr sander

WimB12260 (0), 18 jaar geleden

Geef anders aan waar je woont, dan kan er iemand reageren om hem voor je uit te lezen.

hek4269 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Heb hem inmiddels laten uitlezen. Het was inderdaad de luchtmassameter die het begeven had. Meteen een nieuwe er in. Was inmiddes al gewend aan het langzame optrekken. Met de nieuwe luchtmassameter is TDI rijden ineens weer leuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.