Volkswagen Golf IV: knal bij snelheidsverandering en stotteren bij 1600-2000 toeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds een jaar ongeveer heb ik mijn nieuwe maar wel gewoon een tweede handse volkswagen golf 4 uit 2001 (het lijkt de VW reclame wel). Er staat nu 130.000 km op de teller. Sinds geruime tijd, eigenlijk al vanaf het begin dat ik hem heb hoor ik af en toe, eens in de 50 km of zo, een klap uit het vooronder. Dit is vooral als ik van snelheid verander. Bijvoorbeeld ik rijd 50 in zijn 4 en wil naar 60 dan kan het optreden, maakt niet uit of ik veel of weinig gas geef. Met de cruise control erop heb ik het nog nooit gehoord.
Het klinkt een beetje alsof ik ergens overheen rij, een metalen plaat of zo. Het is geen enorme herrie maar wel een duidelijk hoorbare doffe knal (beetje alsof er twee metalen buizen elkaar raken). Ik merk verder niks van trillen of snelheid of zo.

Daarnaast, en dat staat er volgens mij geheel lost van, is het zo dat tussen de 1600 en 2000 toeren de auto net niet helemaal lekker loopt. Als ik heel rustig door dat gebied heentrek dan stottert de auto een beetje. De snelheid begint te varieren en hij trekt niet gelijkmatig op, je voelt dat redelijk goed. Geen rare geluiden of zo. Bij sneller door dat gebied heen trekken is er niks aan de hand en merk je er niks van. Is vooral merkbaar in 2,3 en 4 lijkt het.

Iemand ideeen of tips? Het is beide niet iets waar ik direct last van heb maar als het verholpen kan worden zou er prettig zijn. Heb niet veel verstand van autos maar ben zeer bereid te leren.

Alvast bedankt!
Paul.

polleke79

Geplaatst door polleke79 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Paul

Wat je eens zou kunnen doen,is hem even uitlezen en kijken of er storingen in staan,zo ja,plaats dan ook even de foutcode hier.

Gr Stefan

polleke79 (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Paul

Wat je eens zou kunnen doen,is hem even uitlezen en kijken of er storingen in staan,zo ja,plaats dan ook even de foutcode hier.

Gr Stefan[/quote]
Ok, waar kan ik dat het beste laten doen? Naar de dealer of hoe werkt dat?

Bedankt iig voor het meedenken,
Paul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.