Volkswagen Polo 2011: Knarsen/tandenpoetsend geluid 2e versnelling

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 77

Beste Forumleden,

Ik heb een Vw Polo met het volgende probleem. Als de auto warm is gereden, na 15a20 minuten dan hoor je een poetsend geluid bij het schakelen van 1 naar 2. Bij het terugschakelen is er geen probleem. Ook niet bij de andere versnellingen. Als de motor koud is dan is er ook geen enkele probleem. Ik heb de bakolie al vervangen op advies maar dit heeft niet geholpen. Heeft er iemand misschien zoiets meegemaakt of weet iemand wat het kan zijn?

Bedankt voor het lezen👍😀😀

Martin vw plo

Geplaatst door Martin vw plo (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Waarschijnlijk is de synchromesch versleten van de 2e versnelling , bak reviseren of vervangen, er zijn toevoegingen maar is niet de oplossing.

Martin vw plo (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Dat dacht ik zelf ook. Maar moet het probleem dan ook niet voordoen bij koude motor en bij het terugschakelen?

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Maakt hij dan helemaal geen lawaai bij terugschakelen , je komt wel van een andere richting in de bak .

    Nee terugschakelen gaat soepel zonder bijgeluiden. - Martin vw plo (0), 3 jaar geleden

bert klein (80) PRO, 3 jaar geleden

Terug schakelen van 3 naar 2 gaat dat wel soepel niet hakerig ,meestal synchromesh bij terugschakelen die slijtage vertoont.

    Teurgschakelen gaat perfect, zonder haperingen of bijgeluiden. - Martin vw plo (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.