Volkswagen Polo 2003: Starblokkering

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo,
Bij de Polo van mijn zoon, 1,4 benzine, type 9N, brandt er een lampje van de electronische wegrijblokkering. Daardoor start de auto niet. Na even wachten doet de auto het dan weer wel, waarna het probleem terugkeert. De auto doet dit met de orginele sleutel en de reservesleutel, dus daar kan het probleem niet inzitten. Wat kan hiervan het probleem zijn? Vuil contactslot? Defecte contactschakelaar. Ik hoor ook iets over een sensor rond het contactslot en ik lees iets over de ECU. Volgens de ANWB zou het een reparatie van meer dan 1000 euro moeten worden. Dat vinden wij wat overdreven voor een Polo uit 2003. Heeft iemand een goede tip?

Loekoeboeng1

Geplaatst door Loekoeboeng1 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

De leesring rondom het contactslot is wel verdachte nummer 1.
En als die het is kost dat een fractie van het genoemde bedrag.

Loekoeboeng1 (0), 3 jaar geleden

Dank. Waar kan ik zo’n leesring kopen. Op de mij bekende auto-onderdeelsites vind ik m niet?

bert klein (85) PRO, 3 jaar geleden

Dit zal originele leesspoel worden bij de dealer te verkrijgen.
Het is wel zinvol om van te voren uit te lezen wat de storing precies is.
Sleutel niet herkend of regelapparaat geblokkeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.