Volkswagen Golf IV: knipperen clima display

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, sinds vandaag (26-05) ben ik geregistreerd op dit forum. Heb sinds 1 jaar een Golf 4 Variant HighLine bj 2004 met 145.000 km.
Sinds kort heb ik een probleem met knipperend clima display (15 sec) nadat contact is ingeschakeld. Probleem is ontstaan nadat ik een storing heb gereset met Canbus diagnosecomputer, de foutcode weet ik niet meer maar was iets met regelklep. Daar recent de condensor is vervangen na een aanrijding ging ik er van uit dat fout niet was gereset na de reparatie. Nu wordt bij opvragen foutcode 01044 getoond hetgeen aangeeft dat de clima display niet juist is geconfigureerd. De airco werkt (koelt) niet meer. Weet iemand hoe ik deze zelf kan configureren?

golfour

Geplaatst door golfour (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

foutcode: 01044
nl Controle Module onjuist gecodeerd

Extra info bij de foutcodes. Intermittent



--------------------------------------------------------------------------------

Control Module Incorrectly Coded.

Mogelijke verschijnselen:
Verminderde functionaliteit

Mogelijke oorzaken:
Control Module niet juist gecodeerd

Mogelijke oplossingen:
Check/verbeter de coding in de Control Module
See Vehicle Specific Diagnostic Procedures for Details

Extra info:
When found in CAN-Gateway, use Gateway Installation List and check for unreachable or not registered control modules and update the Gateway Installation List by altering the Gateway Coding manually.


- ben je in het bezit van eigen testkast, Ga dan naar deze site http://de.openobd.org/vw/golf_1j.htm#08, zoek en kontroleer (en verbeter) de instellingen van jouw auto.

golfour (0), 14 jaar geleden

hallo Tiguan,
bedankt voor de aanwijzingen, is al veel meer dan ik tot nu toe had gevonden. Ben niet in bezit van testkast, alleen van een kloon Canbus diagnose computer. Omdat de ellende is begonnen met het gebruik van deze chinees, kun je je voorstellen dat ik huiverig ben voor het ingrijpen in de software met dit apparaat. Ik zal in ieder geval kijken of ik herkenbare codes zie en zal me opnieuw melden als het wel/niet is gelukt. Waarschijnlijk zal het tocht dealer worden.

golfour (0), 14 jaar geleden

hallo Tiguan,
bedankt voor de sleutel tot de oplossing. Op de site die jij aangaf stond de samenstelling van de code. Was even uitzoeken wat er zoal in mijn golf zit (koeling, compressorregeling e.d.). De eerste poging (code 21000) resulteerde in twee nieuwe foutmeldingen: 00819 en 01296. Na resetten was het raak bij de tweede poging (code 11000), alles werkt weer perfect. Nogmaals bedankt voor jouw hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.