Volkswagen Golf V: Oliespetters bij loshalen oliedop.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Ik wil een nieuwe 2dehands volkswagen kopen, 1.9 tdi uit 2006. 70.000 km gelopen. Een collega van mij wist te vertellen dat je altijd effe moet testen of de zuigers nog goed zijn. Dit doe je volgens hem door bij het stationair draaien van de motor de oliedop even los te draaien, je hand er boven te houden en als het goed is dan wordt je hand niet vies van de oliespetters.

Hij deed het voor bij zijn Bora helemaal niets (geen olie op zijn hand), ik deed het bij mijn Golf 4 (met 350.000 km op de teller) ook helemaal niets. Beide overigens een 1.9 tdi motor.

Nu de auto die ik wil kopen, stukje gereden ( 5 minuten), auto stationair laten lopen hand er boven en tot mijn verbazing vlogen de spetters me bijna om mijn oren. Direct oliepijl effe nagelopen, er zit een normale hoeveelheid olie in (in ieder geval niet te veel).

Nu kan ik nergens achterhalen of bovenstaand een broodje aap verhaal is of dat het echt niet klopt als er oliespetter op je hand achterblijven.

Waarschijnlijk weet 1 van jullie wel of het normaal is als er oliespetters omhoog springen als je stationair draait en je schroeft de oliedop los......

Ben benieuwd naar jullie antwoord.

Gr,

Nootorius.

nootorius

Geplaatst door nootorius (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je kan beter stellen,als je de oliedop los draait bij lopende motor,blijft deze dan vrolijk dansen of vliegt hij ervanaf ? Blaast hij door de peilstok als de motor loopt ?

Met die spetters kun je niks,de ene motor heeft een kapje boven op de nokkenas liggen waardoor je dus gewoon de dop ernaast kan leggen als hij loopt,de ander heeft dat niet en dan spettert hij gewoon eruit.

Gr Stefan

nootorius (0), 14 jaar geleden

Hoi,

De oliedop vliegt er vanaf (er zit te veel druk op zodat ie niet blijft "dansen"). Als dit niet goed is, waar kan dit op duiden en wat raad je me aan? Kopen of niet?

Ik heb het nog niet gecheckt of ie dit ook doet bij de oliepeilstok. Is dit goed als ie blaast bij de oliepeilstok of juist niet?

Gr,

Martijn.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het liefst moet hij helemaal niet ( of weinig ) door de peilstok blazen!als de oliedop er al afvliegt is dat meestal geen goed teken.

De mate waarin er lucht langs de oliedop wordt geblazen, kan echter wel een indicatie zijn van slijtage aan de motor. Waarschijnlijke oorzaken kunnen zijn een verstopte carterventilatie maar ook versleten zuigerveren of iets in die geest..

Zou eens een compressie test laten doen voor de zekerheid.het geeft mij in ieder geval niet echt een goed gevoel.

Suc6

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.