Volkswagen Golf IV: Knipperend handrem lampje (!)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi (90pk)

Sinds enkele maanden brand mijn abs lampje(continu). Aangezien dit voor mij niet een heel erg groot probleem is, dacht ik om net voor de apk de auto te laten uitlezen en waarschijnlijk een defecte abs sensor te vervangen.

Echter sinds eergisteren het volgende:

Zodra ik de auto start en een aantal meters rij begint de auto een paar keer te piepen (alarm) en knippert het handremlampje, deze gaat dan niet meer uit.

Remblokken zijn net vervangen. Blokken voor waren versleten. Bij de nieuwe blokken zat een kabeltje voor een slijtage sensor met stekker die echter niet op mijn golf was te vinden (1998). Vloeistof is op peil.

Ook zit de handrem kabel al enige periode vast. Deze wordt volgende week vervangen, maar heeft volgens mij niets met de storing te maken aangezien dit mechanisch is?

arnold683

Geplaatst door arnold683 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

handremschakelaar stuk indien deze erop zit.
ik hoop niet dat je abs module stuk is anders zit je flink aan de prijs.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

ik zou die zaken maar in orde maken, anders komt ie niet door de APK...
Kijk eens naar de handremschakelaar.

arnold683 (0), 13 jaar geleden

Ja het wordt deze week allemaal opgelost. Handremschakelaar, waar zit die en kom ik daar makkelijk bij en kun je zelf zien of deze defect is?

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

bij je handrem zelf, volgens mij maar met 1 massa kabel verbonden

arnold683 (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor alle opties. Ik heb hem vandaag laten uitlezen en alle twee abs sensoren voor geven een foutmelding. Deze worden vandaag of morgen vervangen. Ik hoop dat alle lampjes (knipperend handrem en abs constant) dan uit zijn en de abs weer functioneert. Ik hou jullie op de hoogte van het het euvel/oplossing. De handremschakelaar laat ik nog even zo. Zodra de abs en het abs lampje weer normaal functioneren, weet ik dat ik verder moet met de handrem kabels en eventueel de schakelaar (mocht alleen het handremlampje nog piepen en knipperen).

P.s. ik gebruik de handrem trouwens nooit, en de schakelaar dus ook niet. Deze gaat uit stilstand toch niet kapot?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het is en blijft electronica en het kan allemaal kapot gaan, ook als je hem amper gebruikt.

De handremkabel kom je ook aan het vervangen, zonder werkende handrem word hij ook afgekeurd, ook als het lampje op het dashbord niet naar behoren werkt, ik denk dat je ABS sensor buiten het handremlampje staan.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Het handremlampje heeft niets met electronica uit te staan; dat is gewoon keiharde electra (schakelaar, lampje, 12 voeding, meer niet)

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Toch electronica Hans :)

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

De ABS wel....handremlampje niet

arnold683 (0), 13 jaar geleden

Oke, dan zal die hoogst waarschijnlijk ook aan vervanging toe zijn. Maar ik kwam via de zoekfunctie van deze site een aantal soortgelijke gevallen tegen b.v. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... Dus ik dacht dat het handremlampje ook met de storing in het abs- remsysteem had te maken.

Vandaar dat ik eerst benieuwd ben wat het vervangen van de sensoren hier mee doet.

Het is ook niet zo dat hij gewoon brand. Maar hij geeft echt een alarm piep(3x of zo), waarbij hij knippert en hierna blijft knipperen.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als je de handrem aantrekt, blijft het lampje dan branden of knippert hij gewoon verder ?

[url=http://img191.imageshack.us/i/98892732.p...][img]http://img191.imageshack.us/img191/924/9...[/img][/url]

arnold683 (0), 13 jaar geleden

Ben net thuis, hier krijg je morgen antwoord op

check

Beste antwoord, geplaatst door arnold683 (0), 13 jaar geleden

Stevan, Hans en Sinterklaas hartstikke bedank voor het advies en meedenken!. Jullie hadden gelijk met het handremlampje. Heel dom van mij maar het was niet het handremlampje maar het alarmlampje remvloeistof. Ik heb net de twee sensoren vervangen (bijna 4 uren werk!, voorhuis met een normale krik e.d.), maar alle lampjes zijn nu uit.

Het probleem is dus opgelost, nogmaals bedankt!

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Dat is mooi...bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans

arnold683 (0), 8 jaar geleden

opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.