Volkswagen Golf IV: Stotteren en versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4i 16V AHW

Beste,

Ik heb 2 dingen die ik graag wil voor leggen.

1e:

Toen ik mijn wiel ging schoon maken en hem omhoog had gekrikt en er een draai aan gaf hoorde ik een 'voor mij' raar geluid. Nu vraag ik me af of dat het niet erg is. Mijn andere wiel stond nog op de grond en het komt uit de homokineet??.. waar je assen in gaan:

[url=http://s47.photobucket.com/albums/f192/p...]Filmpje assen[/url] Let op het klinkt harder dan het werkelijk is.

Ten tweede had ik last dat mijn auto stotterde als hij koud was en ik in zijn 1e of 2e versnelling een constante 1800 toeren hou. Nu heb ik deze leiding dicht gezet die loopt vanaf mijn uitlaat naar mijn gasklephuis en het stotteren is over. Enige idee wat het zou kunnen zijn? Blijft de klep, die bij mijn uitlaat zit, open staan als de motorkoud is en daarom ook als een diesel klinkt?.

foto:

het stalen buisje:
[img]http://i47.photobucket.com/albums/f192/p...[/img]

en deze zit bij de uitlaat:
[img]http://i47.photobucket.com/albums/f192/p...[/img]


Alvast bedankt

DarkEagle

Geplaatst door DarkEagle (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Peter,

Het geluid dat je hoort is altijd lastig te bepalen via de comp, elke auto doet dat wel, al is het bij de ene wat meer dan bij de ander, ik zou zeggen als je onder het rijden niks hoort, zou ik me ook geen zorgen maken, volgens mij komt het 'geluid' gewoon uit de bak ( Tandwielen / diff ) en dat is ook wat je hoort als je heen en weer met het wiel beweegt terwijl hij opgekrikt staat.

Over de 'leiding' dat is je EGR, je zou hem kunnen schoonmaken, het kan zijn dat hij vol gekoekt zit me roet..Of even uitlezen misschien..

Dat 'diesel' geluid, hoor je dat alleen bij een koude motor of ook als deze warm is ?
Deze motoren hebben veel last van kantelende zuigers, ze worden er best oud mee, alleen kan het geluid irritant zijn en niet meteen kwaad, verbruikt hij ( veel ) olie ?

Gr Stefan

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

Het blok is 8000km oud en volledig gereviseerd (ruil blok) en hij doet het alleen als hij koud is. Dus in de ochtend starten en dan stationair laten draaien. Dat doet hij op 1100 toeren en zakt rustig (beetje stotterend) naar de 700. Als hij warm is doet hij dit niet meer. Dat vindt ik dus raar..

coilt (0), 13 jaar geleden

symptomen van een volgekoekte egr- die dus niet meer goed werkt ..
Ook zou ik even de accu los gooien en het gasklep demonteren en effe goed schoonmaken..

Meestal op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand maar zodra je de onderkant van de klep ziet dan zul je er versteld van zijn.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Gasklep moet weer in de basisstand worden gezet na het schoonmaken, anders heeft het nog niet veel zin..

DarkEagle (0), 12 jaar geleden

Is opgelost. Egr is nu afgedicht en hij loopt stukken beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.