Volkswagen Transporter: Knipperlichten en dynamolampje

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Ik heb een probleem bij deze transporter.

Als het contact aan is maar de motor niet loopt en ik de richtingaanwijzer naar linksaan doe dan knippert het dynamolampje mee op het dashbord.
Als ik de richtingaanwijzer naar rechts aan doe dan werkt het normaal en blijft het dynamolampje dus gewoon aan.

Als ik het gevarenlicht aanzet dan knipperen beide lampjes van de knipperlichten en knippert het dynamolampje tegengesteld (aan en uit)

Als ik de motor laat draaien dan blijft het dynamolampje branden. Zet ik dan de richtingaanwijzer naar rechts dan gaat hij knipperen samen met het dynamolampje.
Zet ik hem naar links dan gaat het dynamolampje uit en gaat het linkerlampje op het dashbord aan en gaat niet meer uit.

Als ik het gevarenlicht aanzet gaat het dynamolampje uit en gaan de beide lichtjes op het dashbord branden en gaan niet meer uit.

Ik vermoed dat er ergens een massa probleem is maar ik weet niet waar.

Heb de zekeringenkast bekeken maar kan geen losse draden o.i.d. vinden.

Wie heeft dit probleem al eens gehad of iets wat daar op lijkt?

bvd Voor het meedenken.

Jos

Geplaatst door

fatcase (0)
badge

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Jos

Doet hij wel nog normaal bijladen als het lampje knippert ? controleer het kleine geschakelde + kabeltje eens van de dynamo, ergens zit er iets niet goed met de bedrading maar waar..

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

[quote=stefan84]Jos

Doet hij wel nog normaal bijladen als het lampje knippert ? controleer het kleine geschakelde + kabeltje eens van de dynamo, ergens zit er iets niet goed met de bedrading maar waar..

Gr Stefan[/quote]
Ik ben eruit gekomen. De klant had het bakje onder de zekeringenkast keurig met een schroefje vastgezet. Schroefje was echter iets te lang en kwam in de zekeringenkast tegen iets aan waardoor deze maffe storing ontstond.
Duur schroefje dat wel.

fatcase 0
badge

14 jaar

Haha, ja dat kan natuurlijk ook op zo`n manier,

Bedankt voor de feedback!

stefan84 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.