Volkswagen : knipperlichtrelais/alarmlichtschakelaar gaat spontaan knippe

het relais gaat uit zichzelf knipperen ,de knipperlichten gaan dan niet aan. ik heb de alarmschakelaar vervangen zonder resultaat.
het komt maar af en toe voor,dus meten lukt niet.

henk kroezenga

Geplaatst door henk kroezenga (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

knipperlichtschakelaar wil zelf ook nog wel eens voor problemen zorgen... maar das dus weer lastig te controleren ivm de sporaditeit van de storing...


mvg

w11885 (0) PRO, 18 jaar geleden

richtingaanwijzer verv klopt

p.k.8330 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb nog weleens problemen gehad met de alarm licht schakelaar
M.v.g. Pieter

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

De richtingaanwijzers zelf gaan niet branden daar de raw-schakelaar bepaalt welke er aan moet (links of rechts) en deze staat in de middinstand! De alarmlichtschakelaar zit nog voor de raw-schakelaar en zorgt dat alle raw-lampen tegelijk worden door verbonden. Blijft nu over het raw-relais. Deze bestaan uit een relais, aangestuurt door een flipflop schakeling in de vorm van een ic (of in de oudere modellen door enkele losse transistoren). Bij oldtimers zit hier een bi-metaaltje in dat verwarmt wordt door een spoeltje. Deze relais gaan soms inderdaad spontaan staan knipperen. Gewoon vervangen dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.