Volkswagen : olie lampje gaat branden en te lang op de shook blijven ha

vraag 1:Als ik een lange tijd heb gereden gaat opeens het olie lampje knipperen met een irritant geluid erbij
Heb 2 weken geleden nieuwe olie erop laten zetten
En er zit nog genoeg in
vraag 2:Als ik hem start blijft hij best lang op 2000 toeren hangen na een tijdje hebben gereden valt hij terug naar de normale toeren ze hebben mijn shook al bijgesteld op min want hij stond schijnbaar eerst op max
hoe kan dat

bvd

golf2

Geplaatst door golf2 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

is de olie druk nog ók ? dat heeft niks met het olie peil te maken..dit kan wel als het peil te ver beneden minimun is..

als de motor koud is,is het vrij normaal dat hij wat hoger stationair draaid,maar 2000 toeren is misschien net iets teveel..
logisch ook he..

Stefan

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Antwoord 1: Het komt veel voor dat het olielampje gaat knipperen en dat je dan een irritant zoemertje hoort bij deze Golfjes.
Oliedrukschakelaar is nogal gevoelig. Iets andere olie wil nog wel eens helpen. Door slijtage in het algemeen en aan de drijfstanglagers neemt de oliedruk iets af, waardoor bij een bepaald toerental de oliedruk net iets onder de waarde valt. Dit kan niet echt kwaad. Het is alleen vreselijk irritant.
Vraag 2: Wat voor motor is het?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ik gok op een 1.3 of 1.6 carb. ;-)

golf2 (0), 18 jaar geleden

hey ja het is een 1300 bedankt voor de tips
Maar kan de toeren niet ook iets te maken hebben met de tempratuursencor van de koolvloeistof heeft me iemand verteld??
IK zelf zou het niet weten Krijg je met vrouwen haha

bvd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.