Volkswagen Touran 2010: Koeling probleem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Hallo allen,
Tijdens onze vakantie liep de temperatuurmeter van onze touran op ri de 125 graden. Inmiddels is de auto bij de garage geweest en er is al eea vervangen en getest maar de temperatuurmeter loopt nog steeds op. Als ik bv op de snelweg rijd 110 km/h loopt de meter op ri 110 - 115 graden (en soms hoger) en dat gebeurt ook op een 80 km weg.
Vervelende is dat ik geen patroon kan ontdekken en ik door mijn opties heen ben wat het kan zijn.

Hieronder een opsomming van de zaken die gedaan zijn:
- nieuwe condensor geplaatst want onderste gedeelte was beschadigd door steenslag;
- nieuwe radiateur geplaatst ivm eventuele verstopte kanalen;
- waterpomp gecontroleerd en werkt goed (2 jaar geleden vernieuwd samen met een nieuwe distributie);
- thermostaathuis en thermostaten vervangen;
- temperatuursensor vervangen;
- expansietank vervangen;
- nieuwe koelvloeistof;
- testkast aangesloten maar geen meldingen geregistreerd;
- met de testkast temperatuur van de nieuwe temperatuursensor gemeten en die komt overeen met de temperatuurmeter in het dashboard;
- koelvloeistof niveau blijft hetzelfde;
- slangen en kachel worden warm.

Ik hoop dat iemand nog een idee heeft !

Alvast bedankt.

Romee

Geplaatst door Romee , lid sinds 9 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Maakt het uit of de airco aan of uit staat ?
Werkt je koelfan ?
Je compressor werkt , moet boven de 2000 toeren inschakelen dmv de magneetkoppeling , zet eens een wit streepje op de koppeling als deze na een rit nog steeds tegenover elkaar staat werkt hij niet.

Romee, 9 maanden geleden

Bedankt voor je reactie.
De auto heeft een climatecontrol en voor zover ik weet maakt het geen verschil of deze aan of uit staat maar ik zal het nog eens proberen. De beide koelvinnen werken normaal en de garage heeft de magneetkoppling gecontroleerd en die is ook ok.

bert klein PRO, 9 maanden geleden

Hoofdwaterpomp laat het nogal eens afweten,waaier schoep die los op de as gaat zitten, magneetkoppeling die hapert , al diverse vervangen.

Romee, 9 maanden geleden

Bedankt voor je reactie! Ik zal het maandag met onze monteur bespreken als hij weer terug is van vakantie.

check

Beste antwoord, geplaatst door Romee, 8 maanden geleden

Hoe het is afgelopen. De auto is ook nog bij een VW dealer geweest en die zeiden dat de kachelradiateur vervangen moest worden en daarmee waarschijnlijk het probleem is opgelost. Onze garage gaf aan dat hij het wel wil vervangen maar gaf ook aan dat hij niet overtuigt is dat dit de oplossing is. Uiteindelijk hebben we het daar bij gelaten en een andere auto gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!