Volkswagen Touran 2012: Touran 1.2 tsi distributie ketting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Hallo Allemaal,
ik heb vorige week een Touran 1.2 tsi gekocht bij rond 240K km. in de onderhoudsboek zie ik dat distr.kettingset nog niet vervangen is. bij de koude start ratelt hij voor paar seconden ( 2~3 seconden ) dan loopt die weer normaal. verder geen tikken of andere bijgeluiden hoor ik. ik heb op internet gelezen dat het een eigenschap van deze type motoren is maar ik vertrouw het niet helemaal.
als de ketting uitgerekt was moest hij blijven ratelen, ik vermoed dat de ketting spanner druk niet meer bijhouden( wanneer de motor stil staat).
ik wou even jullie meningen vragen of ik deze set moet vervangen , zo ja ..kunnen jullie misschien dan een goede aftermarket merk naam geven ( als dat op de foum mag ) ..ik ga dan ketting set bestellen.
alvast bedankt

auto_fan

Geplaatst door auto_fan , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Lijkt toch wel op een uitgerekte ketting .
De spanner staat ook onder veerspanning , als deze te ver naar buiten komt te staan doordat de ketting versleten is , duurt het wat langer voordat deze op druk is. Lijkt me stug dat hij nog niet vervangen is maar niets is onmogelijk , wil je zekerheid dan zou ik hem vervangen, er zit trouwens een luikje in de distributie dacht waar je op de spanner kunt kijken , staat misschien wel een maat voor hoever hij er uit mag steken.

    bedankt Kaleido 1, ik ga het even bekijken, ik denk dat ik hem toch ga vervangen, ook voor de gevoel,
    ga eerst even vragen wat de originele set bij de dealer kost - auto_fan, 11 maanden geleden
    Hallo Kaleido, ik wilde zo net naar je een PM sturen maar lukt niet.
    kun je deze set zelf monteren ? doe je wel eens zulke klusjes in je vrije tijd ? - auto_fan, 11 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Is best wel een klus , je hebt speciaal gereedschap nodig .
Kijk maar eens op you tube , daar staan genoeg filmpjes.
Nee , doe dit niet voor de beun.

Siem Bijman PRO, 11 maanden geleden

Neem anders eens contact op met Paul Kelder in Ommen, echte VW-Audi vakman en redelijke prijzen.

bert klein PRO, 10 maanden geleden

Is normaal bij deze motoren dat je ze bij de koude start even hoort wanneer de motor voldoende olie druk heeft is het lawaai afgelopen,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!