Volkswagen Golf III: Koelproblemen!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 90pk

Hallo,

Ik ben de trotse eigenaar van een golf 3 cabrio uit 1994

Deze heeft echter het probleem dat ie nogal druk opbouwt in het koelsysteem. Hij verliest koelvloeistof, omdat er op een gegeven moment een slang afklapt of scheurt, iedere keer weer. Met de dop van het expansievat af, komt er zo nu en dan opeens een flinke guts overheen.

Ik heb dit aan de dealer voorgelegd, en zij vertelden me dat de koppakking vervangen moest worden. Dit heb ik laten doen samen met de thermostaat.

Twee dagen na dat ik hem opgehaald heb, stond ik weer met een plas koelvloeistof op de grond langs de weg.

Hierop heeft men de waterpomp vervangen. Dit heeft een tijdje geholpen, maar helaas stond ik afgelopen week weer stil omdat de temperatuur opliep, en ik opeens geen koelvloeistof meer had.

Intussen is de dealer failliet gegaan dus heb ik geen garantie meer....

Iemand een idee wat dit nog kan zijn?


PS. Er zit niets raars in het koelvloeistof reservoir, geen slush in aan de oliedop, hij rookt niet wit, en dit alles heeft ie ook nooit gedaan.

leoncabriolet

Geplaatst door leoncabriolet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het lijkt toch verdacht veel op een koppakking/gescheurde kop.

Laat eens bij een andere gearage een cilinderlektest doen,ze hebben ook een 'snuffelaar' die je boven het expansievat houd om te kijken of er uitlaatgassen in het koelsysteem zitten.

Worden de slangen nog altijd zo hard van de druk of gaan ze kapot ?

Gr Stefan

gelica (0), 14 jaar geleden

radiatuur verstopt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.