Volkswagen Golf III: raar schakelen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18

hallo
heb pas een golf variant gekocht 18i uit 1996 met 212000 op de teller is een automaat die bij 50 a 60 kilometer per uur niet weet of hij nou in zijn derde of vierde versnelling moet zijn met andere worden hij blijft heen een weer schakelen wat een heel naar rijgedrag teweeg brengt vooral in de stad heeft iemand een idee of hier een oplossing voor is
mvg louis

bonkman

Geplaatst door bonkman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat je kan proberen is automaatolie ATF verversen+filter vervangen

leon1988 (0), 14 jaar geleden

Zelf rij ik ook in een Golf III 1.8 90pk met automaat, de versnellingsbak is in mijn ogen ook niet echt vloeiend, pas bij 60km/h wil die echt in de hoogste versnelling, daarna kun je afzakken naar 55km/h, maar daaronder schakelt die weerterug.

Misschien gewoon een eigenschap van dat type?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Of gewoon normaal Leon..

bonkman (0), 14 jaar geleden

hallo stefan84
kun jij dat nader toelichten wat normaal is voor dat type automaatbak hoe dat schakelt hij schakelt ook heel snel van 3 naar 4
weet niet of dat echt normaal is

leon1988 (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Of gewoon normaal Leon..[/quote]
Ik geloof ook best dat het normaal is, het is gewoon een beetje wennen als je voor het eerst met de auto rijdt. Gevoelsmatig draait ie met 50 net teveel toeren.

Dat ie heel snel van de 3e naar de 4e gaat merk ik ook, de eerste versnellingen zijn erg kort, en de laatste een stuk langer.

De automaat van de golf is gewoon niet zo vloeiend, zeker als ik dat vergelijk met andere auto's met automaat waar ik in rij.

Overigens heb ik wel een tijdje geleden de ATF vloeistof vervangen, dit maakte al best een behoorlijk verschil uit, maar hij blijft een beetje ruw.

bonkman (0), 14 jaar geleden

bedankt leon, ga ik ook maar ff doen dan kijken of het helpt en mocht ik een andere bak nodig hebben passen alle automaatbakken van een golf3 op elkaar of zit daar weer verschil in wat jaartallen betreft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.