Volkswagen Transporter 2010: Koelventilator

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: CCHA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Na een lange rit van ongeveer 1,5 uur op snelweg gaat lampje branden van koelvloeistof. Motor kookt niet maar moet vloeistof bijvullen. Zie nergens waar hij het er uit heeft gegooid. Kop is pas gereviseerd en waterpomp ook nieuw.
Wat me opvalt is dat de koelventilator niet aanslaat. Deze draait alleen wanneer ik airco aan heb maar volgens mij niet op volle toeren.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat de koelventilator niet in slaat??

Nilo

Geplaatst door Nilo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 jaar geleden - Monteur Senior

wordt je koelwater wel warm? ik bedoel werkt de thermosstaat goed,het kan zijn dat je ventilator niet aanslaat omdat de motor niet warm genoeg wordt,het is wel zo dat onder het rijden je ventilator niet aanslaat dan heb je namenlijk voordeel van rijwindkoeling,deze gaat aanslaan bij zeer warme motor zoals bij stilstand het kan ook zijn dat als je motor heet is en de ventilator niet aanslaat de voeler oftewel sensor kapot is dit kun je testen door even de draden die op de sensor zitten door te verbinden en kijken of hij dan wel aanslaat,maar ik zou eerst eens gaan zoeken waar het koelwater blijft.

1 jaar geleden - Nilo

Dank voor je antwoord. Als ik hem stationair laat lopen dan duurt het vrij lang dat de radiator warm wordt/ thermostaat open gaat. Wanneer ik een beetje toeren maak wordt radiator warm. Hem hem opgewarmd tot plus minus 95 graden maar ventilator slaat niet aan.
Weet jij waar de sensor/voeler zit om hem door te verbinden?

1 jaar geleden - Monteur Senior

niet precies waar deze zit ,meestal in de radiator een messing kleurende grote bout met een zwarte plastic stekker erop

1 jaar geleden - Nilo

Ik weet precies wat je bedoelt maar bij de t5 zit hij volgens mij niet op de radiator. Ga nog een keer kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.