Volkswagen Transporter 2005: storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 96

Ik heb mijn VW T5 2500TDI automaat al 8 jaar en rij er met volle tevredenheid mee. Maar sinds een jaar gaat als ik s,morgens weg rij (en bij koud weer)de auto als deze van de derde naar de vierde versnelling schakeld in de noodloop. Ik doe het contact dan uit en start de auto opnieuw en dan is het de hele dag goed. Heel soms als ik de snelweg op ga rijden en gas geef gaat de auto ook in de noodloop. Bij warm weer heb ik er eigenlijk geen last van.(heel soms) Ik heb de auto al een paar keer uit laten lezen maar hier komt niks uit. Wie weet een oplossing? waar ik dit moet zoeken.

g.boelens

Geplaatst door g.boelens , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Bak spoelen is een optie.
Waarmee is er uit gelezen moet echt met dealer of gelijkwaardig.
Mechatronic laten updaten.

g.boelens, 4 maanden geleden

De auto is bij de dealer al uitgelezen en heb de bak ook al laten spoelen.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Update

    oke bedankt voor uw advies, ik zal dit volgende week bij mijn garagehouder gaan voorleggen. vriendelijk bedankt - g.boelens, 4 maanden geleden

Jeraevers, 4 maanden geleden

Als die in noodloop gaat, moeten er ook foutcodes opgeslagen staan. Waren er dan echt geen foutcodes?
In ieder geval, je omschrijving van de klachten doen mij denken dat niet de bak het probleem is. Dit klinkt eerder als de kabelboom op de pompverstuivers.

g.boelens, 4 maanden geleden

hallo, bedankt voor uw reactie. nee er waren geen foutcodes. Mijn garagehouder denkt ook dat het niet aan de bak ligt. als de auto s,morgens eenmaal een storing heeft gehad dan is het verder de hele dag goed. de vogende dag ook weer eenmaal in de storing en vervolgens de hele dag weer goed. het is ook alleen maar met koud of vochtig weer. Nu de temperaturen weer oplopen kan ik s,morgens weer gewoon weg rijden zonder dat de auto in de storing gaat. heel soms wil het wel gebeuren als ik gas geef op de snelweg op te gaan.

g.boelens, 3 maanden geleden

Op het moment rijd de auto s,morgens normaal weg. alleen bij intrappen kickdouwn gaat de auto in de noodloop.(reageert dan niet meer op het gas en blijft de snelheid houden die er op dat moment is). Als ik deze dan stilzet en opnieuw weer start rijd de auto weer normaal. Weer uitlaten lezen maar geen fout codes . De automaten bak schakelt prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.