Volkswagen GOLF: Koelventilator slaat niet aan

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BSE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Beste mensen,
Ik heb een VW Golf 5 waarvan de koelventilator niet aanslaat. Eergisteren in de file gaf mijn auto de melding dat de motor te warm was geworden en niet veel later begon de koelvloeistof te verdampen. Vervolgens heb ik de auto aan de kant gezet en een aantal uur laten koelen. om weer thuis te komen was ik genoodzaakt om de auto te gebruiken. Tijdens de terugreis was de motor niet warmer geworden dan normaal (90 graden). sindsdien staat de auto stil.

Nu heb ik de volgende dingen geprobeerd:
1. Door de koelventilator direct op de batterij aan te sluiten, doet die het wel.
2. Koelvloeistof temperatuur sensor vervangen vervolgens de auto laten draai totdat die de 100 graden heeft bereikt, daarna auto snel weer uitgezet. Ventilator ging niet aan. Ik neem dus aan dat het niet aan de sensor ligt.
3. Ik las ergens dat ik aan de buizen moest voelen om te kijken of zowel de buizen van en naar de radiator warm worden. Indien deze niet warm zouden worden dan zou het aan de thermostaat kunnen liggen, maar beide worden warm.

Andere tips of mogelijke oorzaken, ik hoor ze graag. Alvast bedankt.

Groeten Sam

pipo28

Geplaatst door pipo28 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.