Volkswagen Golf IV tdi 66kw: Koelvloeistof G12 rood, heeft grijze/bruine substantie

Bouwjaar: 1999

In het koelvloeistof reservoir bevindt zich een grijze / bruine substantie, en blijkt troebel te zijn. Tevens zit er schuim of de koelvloeistof ..

Wat kan dit zijn ?

Graag advies.

Gerben3590

Geplaatst door Gerben3590 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

olie door de koelvloeistof, lekke koppakking.

Gerben3590 (0), 19 jaar geleden

Is dit een duur grapje ?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja is nogal een duur grapje, maar is er in het verleden ook een zogenaamde pil in de radiateur gegooi i.v.m lekage ? dan krijg je ook zulke drap. zit niks anders op dan naar de garage.

Gerben3590 (0), 19 jaar geleden

Niet dat ik weet, echter ik heb koelvloeistof lekkage een week geleden laten repareren, volgens de garage was er een pijpje los, en moest O-ring vervangen worden, mischien komt deze drap van deze rep een week geleden,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee denk niet dat die drap hier door komt. denk toch dat je koppakking lek is. je zult er toch mee naar de garage moeten zit niks ander s op . succes

Gerben3590 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

VW garage belde net, het is gelukkig geen olie wat er door zit, echter het is onduidelijk waar deze drap vandaan komt, ze spoelen het door & verversen de koelvloeistof .. Hopelijk blijft het hierbij..

Groet

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

even aankijken of het weer komt, als het een lekke koppakking is komt het weer.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die drab krijg je ook als je andere koelvloeistof (groen of blauw) door de rode G12 van VW mengt. heb je niet toevallig zelf bijgevuld voor de lekkage?

Gerben3590 (0), 19 jaar geleden

Hoi, Ja ik heb zelf bijgevuld echter wel met rode koelvloeistof. Volgens VW garage lijkt het erop dat er in het verleden een soort korrels gebruikt zijn voor verhelpen van koelvloeistof lekkage.....

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

daar dacht ik dus ook aan.

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

probleem is waarschijnlijk de G12 die gemengd geweest is met een andere soort koelvloeistof. Bij vw is er nu een nieuwe G12 die wel gemengd mag worden met oudere koelvloeistoffen. Systeem volledig laten doorspoelen, ook de thermostaat eruit halen om te spoelen.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

deze nieuwe koelvloeistof heet G 12 plus
en koppakking is wel voorbarig want het kan ook van de oliekoeler(warmtewisselaar)komen maar omdat je de oplossing al hebt hoop ik voor je dat het weg blijft.
succes max.

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is dan bij de garage gebeurt waar dat pijpje is verv. daar hebben ze niet de vw rood in gegooid maar een ander merk.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

deze meneer heeft zelf bijgevuld wietse, geloof niet dat de vw dealer er de verkeerde ingooid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.