Volkswagen Golf V5: Nieuwe airbags geplaats

Bouwjaar: 1999

Beste Leden,

Ik plaats dit bericht namens iemand anders, het probleem is als volgt.

Auto heeft voorschade gehad, allebei de voor airbags zijn eruit gesprongen.

Nieuwe voorairbags gekocht en een nieuwe airbag computer. Uitgelezen, gaven de zijairbags een probleem. 2 nieuwe zij airbags gekocht. maar nog steeds wilt het lampje niet uit.

Ik heb het net nog uitgelezen met VAG-COM en de zijairbags geven nog steeds een storing. de zij airbags zijn nieuw en de voorairbags en de computer waren gebruikt. Ik denk dat de zij airbags nog niet aangemeld zijn in de airbag computer.

Wie weet hoe je dit in Vag-COM doet, de zij airbags hercoderen op de nieuwe airbag computer

Alvast bedankt

jeute5420

Geplaatst door jeute5420 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

De zij airbags hebben ook een apart regel app. Kan zijn dat hier ook een storing in opgeslagen is. Volgens mij zit het regelapp. van de zijairbags onder de stoelen voor (onder de mat)

peterbruusk (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je al op de vag com site gekeken of het in de categorie niet-reset bare ECU valt? je kan per meetblok (geregistreerde VAG COM) kijken wat de oorzaak is van je airbag fout.

jeute5420 (0), 19 jaar geleden

of weet iemand hoe je in vag-com de zij airbags kan uitschakelen

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

uitschakelen kan niet en zou ook niet mogen kunnen ( veiligheid ) ( voor jou zelf )je zou de stekkers er af kunnen trekken..?? ( maar waarom uitschakelen..? ) gewoon klaar maken die airbag's..!! ze zitten er niet voor niks...!!


paul,

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

De zij airbags zijn wel uit te schakelen. Dit kun je laten programmeren. Dit is gedaan zodat mensen die last hebben van de rug er een andere aangepaste stoel in kunnen zetten. Dus dit is wel mogelijk. Maar als je regel app. van de zij airbags al kapot is kan het zijn dat dit niet meer mogelijk is.

jeute5420 (0), 19 jaar geleden

ik zou het persoonlijk als het mijn eigen wagen zou zijn het in orde maken, maar hij heeft zoveel geld al uitbesteed om het in orde te maken. De twee zij regelapparaten zijn nieuw, maar de dealer werkt niet zo erg mee. Vandaar dat hij ze liever wil uitschakelen als het kan

peterbruusk (0) PRO, 19 jaar geleden

met de meetblokken van VAG COM kan je evt. de corresponderende weerstand ertussen plaatsen totdat de foutmeling weg is. Dit werkt ook maar ik raad het niet aan maar uiteindelijk moet je wel iets...ga echt als eerste per meetblok van de Airbag kijken waar de fout ligt, het kan ook aan een overgangsweerstand o.i.d. liggen en dat is zo verholpen terwijl je anders andere kunstgrepen moet uithalen.

tinus11481 (0), 19 jaar geleden

je kan ze wel uitschakelen maar dan blijft je lampje noog een tijdje knipperen na hat starten van de auto, dan kun je er beter een weerstand tussen plaatsen dan heb je dat gelul niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.