Volkswagen Golf TDI 85 kW pd (AJM): bij warme start soms enorme piek in toeren

Bouwjaar: 2000

Bij een koude start zijn er nooit problemen. Als de auto na op bedrijfstemperatuur geweest te zijn echter weer opnieuw gestart moet worden, blijft na het contact aanzetten het lampje van het 'voorgloeien' vaak branden. Uiteraard is gloeien niet meer nodig, maar als ik dan start geeft ie veelal een piek in toeren tot wel 3000 rpm. Wat kan dit zijn? De dealer heeft zo geen antwoord, en als ik daar ben doet uiteraard het probleem zich niet voor.

Wie heeft een idee??

Rosco10478

Geplaatst door Rosco10478 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Is het storingsgeheugen uitgelezen? Het voorgloeilampje wordt ook gebruikt om een storing aan te geven.

Rosco10478 (0), 19 jaar geleden

Het storingsgeheugen is pas nog uitgelezen en gaf toen geen melding. Ik lees op deze site meerdere keren iets over een temperatuursensor, die meet of de motor warm is of niet. Zou die kapot kunnen zijn of moet dat uit het storingsgeheugen af te lezen zijn? Overigens gaat het voorgloeilampje uiteindelijk wel uit, maar dan moet ik wel zeker 15 seconden wachten (waarna de klacht zich evengoed heel vaak voordoet). Alleen als het lampje direct uitgaat doet de klacht zich niet voor.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Ik heb geen idee, maar de omschrijving die je geeft is zo nauwkeurig dat een dealer daar iets mee zou moeten kunnen.
Ik zou ook denken aan een temp sensor die af en toe de boel in de war schopt.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Heb toevallig een ander warm-start probleem met '98 TDI (geen pd). Toen ik de temperatuur sensor loshaalde, starte hij onmiddelijk. Maar.... het toerental vloog wel even flink omhoog!
De temperauur sensor(en) zijn wel in orde.
(te controleren met ohmmeter en info van http://www.geocities.com/tech4tdi/ klik op Engine coolant temperature sensor)

Rosco10478 (0), 19 jaar geleden

Het probleem is net opgelost! Het zat hem inderdaad in de temperatuursensor. Het vreemde was dat er geen storing uit te lezen was. Omdat het probleem zich alleen bij warme motor voordeed heb ik de garage (VW-specialist, geen dealer) gevraagd om de motor na flink warm rijden uit te lezen, en inderdaad gaf het rapport op de temperatuursensor vervolgens wel een storing aan. Het bleek dat de sensor bij een motortemperatuur van meer dan 85 graden het simpelweg niet deed. Sensor vervangen en het starten gaat weer perfect. Ook het voorgloeilampje werkt gewoon weer zoals het hoort. Bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.