Volkswagen Passat: koelvloeistof niveau sensor werkt niet goed

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hoi,

Ik heb een maand geleden een VW passat gekocht uit 2003, al meteen kwam ik er achter dat deze auto wel erg veel koelvloeistof gebruikte, 3L op 100KM. de koppakking bleek kapot te zijn en deze is vervangen door de verkoper.
Het nadeel echter was dat ik achter dit koelvloeistof probleem kwam omdat ik toevallig onder de motorkap keek. Het lampje wat zou moeten gaan knipperen in het dashboard deed dat helaas niet.
Nu heb ik de auto ongeveer 2 weken terug met een nieuwe koppakking en ik heb al 1 koelvloeistof moeten bijvullen.
Ik ga er hierbij nog vanuit het het vervangen van de kappakking goed gelukt is en dat er lucht in de leidingen heeft gezeten. Echter kwam ik hier achter omdat ik voor de zekerheid nu regelmatig onder de mototkap kijk.
Maar nog steeds grijg ik geen melding in mijn dashboard.

ik heb het koelstof reservoid losgemaakt en de bedrading naar de sensor aan de onderkant losgemaakt, die is een stekkertje met 2 draadjes. Hierna heb ik de motor gestart maar nog steeds kreeg ik hier geen melding op. Ik ging er vanuit dat dit met een soort verbreek contact werkte maar dat is dus niet het geval.

Wat kan ik nog meer doen om er voor te zorgen dat deze sensor weer gaat werken zoals zou moeten?

Alvast bedankt

MVG

Bart

bkbartje

Geplaatst door bkbartje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Er kan een lampje stuk zijn op je dashboard. Of is het in geval gat het een led lampje betreft, elektronisch uitgeschakeld. Dat wil zeggen uitlezen met VW software. In de meerwaardeblokken is het dan te zien. Daarna kun je verder handelen.

bkbartje (0), 8 jaar geleden

dank voor je bericht,

het led lampje werkt wel, deze gaat net als alle andere ledlapmjes branden wanneer ik de auto start.
deze zou uitgeschakeld kunnen zijn. zover ben ik niet thuis in de electronica.
ik zal dan naar een VW dealer moeten, maar helaas zitten die hier niet in de buurt.

Zijn er nog andere zaken die ik zelf kan doen?

Alvast bedankt.

voyager (0), 8 jaar geleden

Het hoef niet per se vw dealer te zijn. Een vw specialist met de juiste software kan het meestaal ook voor jou doen.

bkbartje (0), 8 jaar geleden

Beste Voyager,

het heeft enige tijd geduurd, maar ik heb eea na laten kijken.
Wat ze zeiden was, de sensoren werken inderdaad niet en her probleem zit in het electrische systeem. Analyse hiervan zal duur zijn en ze raadde mij daarom af om die analyse uit te laten voeren. Nu zal ik toch nog steeds zelf op zoek moeten naar het probleem. maar ik weet zo niet waardat ik moet beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.