Volkswagen Tiguan 2010: Koelvloeistof peil stijgt bij uitschakelen van de motor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CCZ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 147

Tijdens het rijden krijgen we op het Dashboard de waarschuwing te weinig koelvloeistof, wanneer we de auto aan de kant zetten en de motor uit, dan stroomt er weer koelvloeistof in het tankje en kunnen we weer rijden.
Alles is al nagekeken en slangen vervangen, toch blijft dit probleem zich nog steeds voor doen. Weet iemand wat dit kan zijn?

Benno1205

Geplaatst door Benno1205 , lid sinds 3 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Is de dop ook al vervangen ?

    Nee, is niet vervangen maar wel naar gekeken. - Benno1205, 3 maanden geleden

jan T PRO, 3 maanden geleden

ik neem aan dat je hem bij vult tot maximum.
maar je moet hem eens voller doen ;als je de dop eraf haalt en je kijkt er in dan zie je een soort staafje vul hem eens tot dar bij.
ik vul ze namelijk altijd zover bij.

groetjes jan.

    Dat heb ik ook al gedaan. Onder het rijden, verdwijnt heel de koelvloeistof uit het tankje, maar als de motor wordt afgezet, komt het vloeistof weer helemaal terug… Waar gaat het koelvloeistof heen? - Benno1205, 3 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Komt er uit het ontluchtingsslangetje wel koelvloeistof ?

    Nee, de koelvloeistof borrelt omhoog, wanneer de motor wordt afgezet. - Benno1205, 3 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Uit het dunne slangetje aan de bovenkant op het tankje moet koelvloeistof komen , is dit niet het geval , zit er ergens een verstopping of er is onvoldoende circulatie , waterpomp bv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.