Volkswagen Jetta: koelvloeistof reservoir gevult met olie

Bouwjaar: 1988

Dag mensen bij deze zit ik met het volgende probleem en dat is dat het koelreservoir gevult is met olie. Heb gekeken naar de koppakking van het blok en die is ook nat. Nou is mijn vraag of dit de oorzaak is waarom het koelreservoir vol zit met olie??? De auto rookt niet en de temperatuur blijft inorde.

Thomas1980

Geplaatst door Thomas1980 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

koen6346 (0), 18 jaar geleden

zal waarschijnlijk wel de koppakking zijn ja

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou als de koppakking aan de buitenzijde( ik neem aan dat je daar gekeken hebt) lekt hoeft deze natuurlijk inwendig niet lek te zijn.
Maar de olie kan wel degelijk via de koppakking in de koelvloeistof komen, het olie kanaal loopt naast het koelvloeistof kanaal namelijk.


Het kan ook zo zijn dat de warmtewisselaar lek is maar lijkt me stug dat deze er bij jou op zit
Wat voor een motor zit er in?

Thomas1980 (0), 18 jaar geleden

ja aan de buitenkant lekt ie en er zit in diesel motor in.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er toevallig een warmtewisselaar op? dat is een vierkant blok dat tussen de oliefiltersteun en oliefilter zit, er zitten ook twee koelwaterslangen aan.
als deze inwendig lek is krijg je ook olie in de koelvloeistof.
deze warmtewisselaars zijn alleen op de turbodiesels gemonteerd dacht ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.