Volkswagen Golf 2011: Koelvloeistoflampje knippert rood

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn vw golf 6.
Sinds kort gaat er af en toe een rood knipperend lampje aan. (koelvloeistof)

Dit gebeurd vaak wanneer de auto al heeft gereden, vervolgens een uur stil staat en dan opnieuw wordt gestart. Wanneer ik er dan een minuutje of 2 mee ga rijden gaat het lampje branden.

Wat mij op is gevallen is:

- Rood knipperd lichtje
- Dat de ventilatie voren in de motor (die propellers bij de gril bedoel ik) draaien en dat is goed hoorbaar.
- Temperatuur gaat van 90 richting de 130 graden in snel tempo
- Bij herstart is het probleem weer weg (Motor lijkt ook niet warm te lopen)


De auto is al bij de garage geweest en ze hebben alle kabels gecontroleerd. (geen breuk) en het niveau van de koelvloeistof is normaal, zoals het zou moeten zijn!

Verder gaf de garage aan dat ze samen met de chiptuner (waarmee ze samenwerken) gaan kijken of de nieuwe software van de auto kan helpen om het probleem op te lossen. Zo niet dan zou het probleem in het dashboard kunnen zitten?

Heeft iemand van jullie heel misschien ervaring hiermee of is dit een bekend probleem?

Wsalmaso

Geplaatst door Wsalmaso (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik zou absoluut niet gaan tunen bij deze fout.
De temperatuur (al dan niet correct gemeten) loopt te ver op en dan gaat dat lampje knipperen.
De oorzaak moet dus worden gezocht in het oplopen van die temperatuur. Het lijkt inderdaad op een meetfout als de temperatuur na herstart gelijk weer goed is.

kareljohan (0), 3 jaar geleden

zelfde probleem 2 garages konden niets vinden derde heeft probleem gezien thermostaathuis vernieuwd netjes afgeleverd maar toen ik blokje wilde rijden kwam het probleem weer

ford3600 (0), 3 jaar geleden

deze bezit een variabelle waterpomp gaan vaker stuk met deze klacht

    ben er wel bang voor maar bij de eerste 2 garages is alles gecontroleerd en waren in orde maar gekke is dat soms probleem weg blijft bij de proef ritten van de garages - kareljohan (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.