Volkswagen Touran: Koelvloeistofsensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 74 kW

Bij temperaturen net boven vriespunt, krijg ik bij het starten van de motor een melding om de koelvloeistof te controleren.
Na controle blijkt de vloeistof nog voldoende aanwezig te zijn. Na het stilleggen van de motor en terug opstarten is de melding weer verdwenen.
Volgens info zou het kunnen zijn dat de koelvloeistofsensor vervuild is en eens moet worden gereinigd ( uitgeblazen).
Hoe maak je deze sensor los? Die zit aan de zijkant van het koelvloeistofreservoir maar hoe kan je die losmaken en hoe reinig je die het best ?

Mvg,

Koen

kvcauwenberghe

Geplaatst door kvcauwenberghe (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou ik dacht dat deze gewoon vast in het tankje zit dan kun je dus alleen het tankje demonteren en goed door spoelen onder de kraan of speolen met zeep en dan goed door spoelen dit alles bij uitgenomen tankje.

groetjes jan.

kvcauwenberghe (0), 11 jaar geleden

Dag Jan,
Dank je wel voor de reactie.
Groetjes Koen

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Mocht dat niet helpen dan tankje vervangen (kost volgens mij weinig) en mits koelvloeistof er wel helder uit ziet, niet zwart of heel donker want anders heb je een ander (onaangenaam) probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.