Volkswagen Passat: koelvoeistof probleem/lucht in systeem/lekke koppaking?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik verloor koelvloeistof en de ring van de temp sensor bleek keihard te zijn en dit was vermoedelijk de oorzaak. Voor dit probleem had ik al een klotsend geluid achter het dashboard en KV verlies. Climatronic vandaag laten checken, bleek 100% in orde. Geluid is er nog steeds. Nieuwe koelvloeistofdop geplaatst en systeem blijft wel op druk.
Verlies van KV is minder/nihiel maar ik krijg geluiden dan mogelijk de koppakking kapot is. Maar lijkt me dat je dan bubbels in KV reservoir moet hebben, rotzooi aan oliedop, KV op oliepijlstok, geen warme kachel enz, maar hier is Geen sprake van. Ik wil af van het klotsende geluid. Je hoort het vooral als je gasgeeft in de 1 en de 2e versnelling. Ik wil hem eigenlijk ontluchten, maar weet niet precies hoe.

Wie heeft een idee wat het kan zijn/ik kan doen? Hebben deze 2 dingen verband met elkaar, of moet ik ze los zien? Ben nog aan het testen of hij geen KV meer verliest. Garage heeft op 1,5 bar getest, geen lekken.

bedankt

Geplaatst door

dennismh (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Een defecte koppakking kan veel oorzaken hebben..rookt hij ook uit de uitlaat tijdens het rijden bv ?

Klotsende geluiden zijn volgens mij al vaker voorbij gekomen, gebruik de zoekfunctie maar eens..

Is de motor warm onder druk gezet ?

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

Volgens mij heeft hij niet echt last van rook, zie het tenminste niet. Volgens mij wel warm onder druk gezet voor ongeveer 30 minuten.
Ben inderdaad reeds bezig met zoeken en kom steeds uit op dat ik het koelsysteem moet ontluchten. Weet je of er ergens ventilekes zitten?

dennismh 0

14 jaar

Is het de 115 pk TDI? Dan heb je de motorcodes AJM of ATJ en die hebben veel last van kappotte koppakkingen.

JWJ23 0

14 jaar

klopt, 115 pk. Net een test gedaan: ontlucht bij de slang die naar binnen gaat (linkerslang met wit gaatje) Dan komt er een hoop lucht uit. Vervolgens gaan rijden en dan hoor ik de eerste 20 seconden geen geluid! Daarna komt het direct weer terug. Dit heb ik meerdere malen herhaalt, telkens kwam het weer terug. Mijn vermoeden dat toch de koppakking lek is en steeds lucht in het systeem blaast. Mee eens of zie ik iets over het hoofd?

dennismh 0

14 jaar

Dus je hebt die slang onder de paravan die naar kachelradiateur gaat half losgetrokken en gewacht totdat er een goede straal koelvloeistof uitkwam en nu heb je dus nog steeds dat gepruttelgeluid?

ricky 10
badge

14 jaar

klopt, even wachten tot een goede straal, dan weer monteren en na 20 seconden is het geluid weer terug, dit zou ik kunnen blijven herhalen...
na het ontluchten is het geluid voor 20 seconden weg, daarna zal er weer lucht in het koelsysteem komen vrees ik

dennismh 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.