Volkswagen Polo: kofferbak wil niet meer open polo 9n

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Beste mensen,

Ik heb een probleem met mijn vw polo uit 2002 (type 9n) 5 deurs.
De achterklep wil opeens niet meer open. De achterklephendel bedient een microswitch die de computer zou moeten seinen dat de ontgrendelmotor bedient zou moeten worden. Dat doet hij dus niet meer. Met de sleutel krijg ik de achterklep nog wel open.

Als ik met VCDS een test uitvoer bedient deze de vergrendel motor in de achterklep wel. Ook geen enkele storingscode gekregen. Wat ik wel vreemd vind is dat ik op VCDS wel kan lezen wanneer bv de rechter deur open of dicht staat maar niet of de kofferbak open of dicht is. Dan zegt hij not-available.

Wat ik al gedaan heb:
- sloop microswitches geplaats maar werkt ook niet.
- vooralsnog geen draadbreuken kunnen vinden.
- zekeringen zijn goed.

Overigens werkt de kofferbakverlichting wel op het (ont)grendelen. Blijkbaar wordt er geen bericht meer gestuurd of ontvangen. Ik heb het idee dat het helemaal niet bij de achterklep zit.

Wie kan mij helpen. Waar vind ik bv de module die dit bedient? Of is er een relais die mogelijk storing kan geven? en zo ja waar zit die?
Kan iemand mij een eletrisch schema vezorgen van de vergrendeling zodat ik de kleurcodes van de bedrading nauwkeuriger kan checken?

tazzydre

Geplaatst door tazzydre (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tazzydre (0), 12 jaar geleden

Oplossing gevonden vlak na het plaatsen van het probleem.
Wat ik al vermoedde was een draadbreuk. Draadbreuk zat links in de kofferbak daar waar de witte draden weer overgaan in de normale kleurgecodeerde draden. Daar zijn drie stekkerverbindingen die aan het oxideren geslagen waren door een zeer kleine lekkage van de aanvoerbuis voor het sproeiwater van de achterruitenwisser.
Probleem is dus opgelost. Waren dit keer dus niet de microswitches of draadbreuken bij de scharnieren v/d achterklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.