305 bezoekers online

Volkswagen Golf 2: komt niet goed op temperatuur

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Ik heb het volgende probleem met mijn golf 2: Het duurt ongeveer een kwartier vooraleer de motor pas op temperatuur begint te komen, ook is de hoogst mogelijke temperatuur die hij bereikt geen 90°, maar het wijzertje blijft een milimeter of 3 voor het streepje van 90° staan. Ik dacht dat het zou liggen aan de thermostaat, die heb ik dan ook vervangen, maar het probleem is er nog altijd.

Heeft iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt

thecobra11315

Geplaatst door thecobra11315 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

0

ace2k, 16 jaar geleden

heb je de temperatuur gecontroleerd die er op de thermostaat staat. Hier zijn verschillende waardes mogelijk. ook zou ik even je temperatuursensor controleren. misschien dat het hieraan kan liggen. wat ik erbij moet zeggen is, (niet wetende of je diesel of een benzinemotor heb) maar een paar mm voor de 90 graden is normaal. Mijn golf (2 1.6 diesel) staat ook niet op de 90 graden maar iets ervoor. succes ermee

0

thecobra11315, 16 jaar geleden

Ik heb inderdaad ook een 1.6 diesel. Dus het is normaal dat deze een paar mm voor 90° blijft staan. En duurt het bij jouw wagen ook redelijk lang vooraleer deze op temperatuur is gekomen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.